‘Voorgeprogrammeerde’ Van Nistelrooy: “Ben verrast”

Foto: ‘Voorgeprogrammeerde’ Van Nistelrooy: “Ben verrast”

Ruud van Nistelrooy heeft na de 6-1 overwinning op FC Utrecht voor lachende gezichten gezorgd. De PSV-trainer kreeg een vraag over het forse aantal treffers van het seizoen. 

PSV scoorde dit seizoen al 57 keer, waarvan 35 in de Eredivisie. Op de persconferentie werd hij hierdoor verrast. “Het ging tot nu toe alleen maar over tegendoelpunten, nu gaat het over de doelpunten die we maken. Ik moet dus nog even zoeken naar een antwoord hierop. Ik ben helemaal voorgeprogrammeerd op vragen over tegendoelpunten. Ik ben verrast over deze vraag”, vertelde Van Nistelrooy met een glimlach.

De PSV-trainer was vanzelfsprekend zeer in zijn nopjes met de zesklapper tegen FC Utrecht. “Ik ben blij voor de mensen die hier waren, hoe ze nu naar huis gaan. Tegen Volendam (7-1 zege, red.) zei iedereen: ‘Het is maar Volendam.’ Met Zürich (5-0 en 5-1, red.) komt het weer omdat het een slechte tegenstander is. Maar we blijven het toch doen. Dat is ook een verdienste van onszelf.”

De volgende opdracht is een stuk lastiger: Arsenal in de Europa League. “Een prachtige uitdaging voor ons. En een geweldig meetmoment. We kunnen ons meten met de koploper van het allerhoogste niveau van de wereld; de Premier League. Dit is een Champions League-waardig affiche.”

Xavi Simons

In gesprek met ESPN roemde Van Nistelrooy de uitblinkende Xavi Simons. “Hij is het cement tussen die groepen. Hij kan met de Frans-, Engels- en de Spaanstaligen praten. En de Nederlandse jongens natuurlijk ook. Ik weet niet of hij Duits spreekt, dat doe ik wel’, zei de PSV-trainer met een grijns. ‘Met elkaar spreken we in de selectie alle talen dus wel. Het is heerlijk om Xavi erbij te hebben, als persoon en als prof.” 

TIP: Wint PSV bij Arsenal? Win zes keer je inleg via Unibet!

Gaat Van Nistelrooy de landstitel bezorgen?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie