Voorbeschouwing: Rivalen Barcelona en Manchester United strijden in de Europa League

Foto: Voorbeschouwing: Rivalen Barcelona en Manchester United strijden in de Europa League

Qua naam en huidige status horen beide ploegen niet thuis in de Europa League. Toch staan de twee Europese grootmachten tegenover elkaar in de eerste knock-outronde van dit Europese toernooi. Weet Barcelona te winnen of kan de ploeg van Erik ten Hag verrassen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Barcelona – Manchester United.

Barcelona: teaminfo en vorm

De Catalanen doen het uitstekend in La Liga. Momenteel heeft de club elf punten voorsprong op concurrent Real Madrid. In de competitie werd er slechts één keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld. Ondertussen had de club het extreem lastig in Europa. In groep C van de Champions League werd de ploeg derde achter Internazionale en Bayern München. Tijdens de groepsfase kon Barca alleen van Viktoria Plzen winnen. De club telde niet meer mee in de top van Europa en droop af richting de Europa League.

Sinds de laatste Champions League-wedstrijd ziet de wereld er totaal anders uit voor Barcelona. In de laatste maanden speelde de club regelmatig uitstekend voetbal, waardoor de eerste plaats in La Liga is vastgesteld. De combinatie tussen een extreem gesloten verdediging en een dodelijke aanval met Robert Lewandowski als leider lijkt uitstekend te werken. In 27 competitieve wedstrijden maakte Lewandowski al 23 treffers en gaf hij zes assists.

Naast Lewandowski speelt Frenkie de Jong de laatste weken ook uitstekend bij Barcelona. Trainer Xavi lijkt zijn beste elf te hebben gevonden. Bij dit elftal speelt Gavi vanaf de linkerflank waardoor de club eigenlijk met vier middenvelders speelt in plaats van drie. De Jong krijgt hierdoor meer vrijheid en dat lijkt hem de laatste weken goed te doen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester United: teaminfo en vorm

In tegenstelling tot Barcelona wist United zich vorig seizoen helemaal niet te plaatsen voor de Champions League. Erik ten Hag werd aangetrokken en werd uiteindelijk tweede in groep E achter Real Sociedad en voor Omonia Nicosia en Sheriff Tiraspol. Door deze tweede plek kreeg de club een lastigere loting en dat werd uiteindelijk Barcelona.

Erik ten Hag begon natuurlijk matig aan het seizoen, maar in de laatste maanden is Manchester United enorm gegroeid. Zo lijkt de ploeg nu weer bij de top vier van de Premier League te horen en een nette derde plaats in de competitie onderschrijft dit. Zo verloor de club in de laatste veertien competitiewedstrijden alleen van Aston Villa en koploper Arsenal. Manchester United steekt in een uitstekende vorm, ondanks de problemen met blessures en schorsingen.

Ten Hag kan tegen Barcelona namelijk geen gebruik maken van Lisandro Martínez en Marcel Sabitzer, doordat beide spelers in de groepsfase drie keer geel pakten en geschorst zijn voor de eerste ontmoeting tegen Barcelona. Verder zijn Antony, Anthony Martial en Scott McTominay ook afwezig in Spanje door blessures. Daarentegen kan Ten Hag wel weer gebruik maken van Casemiro. De Braziliaan is een cruciale factor voor dit Manchester United. Met de leiding en het spelinzicht van de Braziliaan is het niveau in Manchester in korte tijd enorm gestegen.

Marcus Rashford scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Het recente verleden voor deze ontmoeting spreekt in het voordeel van Barcelona. In 2019 namen de twee het nog tegen elkaar op in de knock-outfase van de Champions League en toen wist Barcelona met 3-0 en 0-1 te winnen. In 2012 was dit ook de finale van de Cup met de grote oren en ook toen wist Barcelona te winnen.

Wedtip Barcelona – Manchester United

Volgens de bookmakers is Barcelona de favoriet in deze Europese topwedstrijd. Beide ploegen steken echter in een goede vorm waardoor de twee aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. Bij Manchester United kunnen echter veel belangrijke spelers niet meedoen door blessures of schorsingen. Daarom de tip: wedden op ‘Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.78 bij Circus.

Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie