Voorbeschouwing: Paris Saint-Germain wil vorm doortrekken in kraker tegen Barcelona

Foto: Voorbeschouwing: Paris Saint-Germain wil vorm doortrekken in kraker tegen Barcelona

Een ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona levert de afgelopen jaren telkens een interessant duel op. De twee staan op woensdagavond tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Voor Barcelona is dit waarschijnlijk de laatste kans op een prijs dit seizoen, terwijl PSG nog steeds in de race is voor de quadruple. In deze voorbeschouwing vind je informatie en tips om te gaan wedden op deze topwedstrijd.

Parc des Princes

Champions League Final Stage

10 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 april 2024 21:12.

Paris Saint-Germain: teaminfo en vorm

Paris Saint-Germain kent een uitstekend seizoen. Onder leiding van trainer Luis Enrique leidt het team de Franse competitie met een voorsprong van tien punten. Deze voorsprong gaat PSG hoogstwaarschijnlijk niet meer verspelen. De laatste keer dat het verloor was op 7 november, toen PSG in de Champions League met 2-1 werden verslagen door AC Milan.

In vergelijking met vorig seizoen is er in Parijs veel veranderd. Van de drie absolute wereldsterren is er slechts één overgebleven. Lionel Messi en Neymar Junior zijn vertrokken uit Frankrijk. Kylian Mbappé is gebleven en draagt nu de last van het team in zijn eentje. Opmerkelijk genoeg gaat dit verrassend goed. PSG heeft geen last meer van het probleem van meerdere kapiteins op het schip.

Paris Saint-Germain eindigde als tweede in de groep des doods. Met Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle United als tegenstanders wist PSG met acht punten de tweede plaats te behalen achter BVB. In de achtste finale stond Real Sociedad tegenover de Fransen. De Spanjaarden verloren met 2-0 in Parijs en leden thuis een 1-2 nederlaag. Over twee wedstrijden versloeg PSG Real Sociedad dus met 4-1. Met drie doelpunten in deze twee wedstrijden was Mbappé de beslissende speler tijdens deze duels.

Afgelopen weekend stond PSG in de Franse competitie tegenover Clermont Foot, de hekkensluiter van de ranglijst. Enrique was tijdens deze wedstrijd al bezig met het duel tegen Barcelona. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en de belangrijkste sterren moesten genoegen nemen met een plek op de reservebank. Mbappé, Achraf Hakimi, Marquinhos en Gianluigi Donnarumma moesten allemaal op de bank beginnen.

Kylian Mbappé scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona: teaminfo en vorm

Het is begrijpelijk dat Paris Saint-Germain de belangrijkste spelers rust gaf voor het duel tegen Barcelona. De Catalaanse club hoefde afgelopen weekend namelijk helemaal geen wedstrijd te spelen. Hierdoor heeft Xavi zijn team goed kunnen voorbereiden op het duel tegen de Fransen. De spelers van Barcelona zullen uitgerust aan deze belangrijke ontmoeting beginnen.

Met nog acht competitiewedstrijden te gaan, heeft Barcelona een achterstand van acht punten op Real Madrid. Dit is een voorsprong die De Koninklijke in principe niet mag verspelen. Aan Barcelona de taak om de druk op hen hoog te houden, maar de focus zal toch vooral liggen op de Champions League. De club verloor de finale van de supercup en werd vrij vroeg uitgeschakeld in de beker. Het lijkt erop dat het miljoenenbal de enige realistische kans op een prijs is.

In de afgelopen weken moest Xavi het doen zonder Frenkie de Jong op het middenveld, terwijl ook Pedri en Gavi afwezig waren. Volgens de Spaanse media lijken De Jong en Pedri fit genoeg om mee te reizen naar Parijs. Of zij ook kunnen starten, is nog onzeker.

Eind maart speelde Barcelona z’n laatste competitiewedstrijd. De Catalanen lieten uitstekend spel zien tegen Las Palmas, maar dit vertaalde zich niet naar de uitslag aangezien ze slechts met 1-0 wonnen.

Draw no bet: Barcelona

Vorige ontmoetingen

Bij het horen van Paris Saint-Germain tegen Barcelona denken velen onmiddellijk terug aan de ontmoeting van 2017. De Fransen behaalden thuis een indrukwekkende 4-0 overwinning tegen Barcelona en leken zeker van de volgende ronde. Echter, Barcelona gaf niet op en behaalde een legendarische 6-1 overwinning, wat resulteerde in een onvergetelijke remontada.

In 2021 kwamen beide teams opnieuw tegenover elkaar te staan in de Champions League. PSG won met 1-4 in Barcelona dankzij een hattrick van Mbappé. Vervolgens werd het in Parijs afgemaakt door met 1-1 gelijk te spelen.

Wedtip Paris Saint-Germain – Barcelona

Bij eerdere ontmoetingen tussen deze twee teams werd het telkens in een doelpuntrijke wedstrijd. Barcelona staat bekend als een team dat graag de bal heeft en aanvallend speelt, wat ruimtes creëert voor spelers zoals Mbappé. Het lijkt er dus op dat er opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd in het verschiet zit. Wedden op ‘Meer dan 2,5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.68 bij Unibet.

Meer dan 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie