Voorbeschouwing: kan United opnieuw winnen van Liverpool en wat doet Manchester City?

Foto: Voorbeschouwing: kan United opnieuw winnen van Liverpool en wat doet Manchester City?

Dit weekend staan er twee topwedstrijden in de Premier League op het programma. Newcastle gaat namelijk op bezoek bij Manchester City, terwijl Liverpool bezoek krijgt van rivaal Manchester United. Deze wedstrijden zijn belangrijk voor de stand van de competitie. Kan United aanhaken voor een mogelijke titelstrijd en kan Newcastle wederom verrassen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Manchester City – Newcastle United en Liverpool – Manchester United.

Manchester City – Newcastle United

Vijf punten is de achterstand van Manchester City in de Premier League op koploper Arsenal. Met nog dertien wedstrijden te spelen is alles nog mogelijk in de competitie. City moet echter wel druk houden op Arsenal wil de club de titel prolongeren. De club is een beetje wisselvallig de laatste wedstrijden. Zo werd er in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Leipzig, terwijl de ploeg alles onder controle leek te hebben na de eerste helft. Daarna werd er wel van Bournemouth (1-4) gewonnen. In het midweekse programma van de FA Cup moest City het opnemen tegen Bristol City. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen en een aantal spelers kreeg rust met het oog op de wedstrijd tegen Newcastle.

Newcastle is toch wel de verrassing van het seizoen. De club is natuurlijk recentelijk overgenomen waardoor er meer financiële middelen zijn bij de club, maar niemand had verwacht dat de club zo snel al in de top zes zou staan. Met slechts twee nederlagen is de Newcastle nog altijd de ploeg met de minste verliespartijen in de Premier League. Door de finale van de League Cup heeft de club een aantal wedstrijden minder gespeeld dan Manchester City. In deze finale werd er met 2-0 van Manchester United verloren.

Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een spectaculaire 3-3. Newcastle kwam toen met 3-1 voor maar gaf de overwinning uiteindelijk nog weg.

Wedtip Manchester City – Newcastle

Manchester City is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Newcastle is daarentegen een erg stugge tegenstander die zelden verliest. Er is geen betere achterhoede in de competitie dan die van Newcastle. City heeft dit seizoen moeite met het doorbreken van hechte verdedigingen. Daarom de tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.10 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool – Manchester United

Dit weekend staat dus ook de Northwest Derby op het programma in de Premier League. Liverpool is zelf natuurlijk niet bezig met een geweldig seizoen. De ploeg lijkt met Newcastle en Tottenham te moeten strijden om de vierde plaats en het laatste Champions League-ticket voor volgend seizoen. Het middenveld van Liverpool lijkt dit seizoen het grote probleem te zijn. De club bestormde de laatste jaren de Europese top door hoog druk te zetten en dan te scoren. Dit wordt nog altijd geprobeerd, maar het lukt ze dit seizoen simpelweg niet. Op het middenveld lijkt het nu mis te gaan.

Mohamed Salah krijgt dit seizoen aardig wat kritiek, hij zou namelijk niet genoeg scoren. In 36 wedstrijden, over alle competities, was hij toch bij 29 doelpunten direct betrokken. Zo slecht doet de Egyptenaar het dus niet. Doordat hij de afgelopen jaren nog beter presteerde lijkt het dit seizoen minder te zijn. Hij is slachtoffer van zijn eigen prestaties.

Het Manchester United van Erik ten Hag lijkt onverslaanbaar in de laatste weken. Alles wat Ten Hag aanraakt lijkt in de laatste maanden in goud te veranderen. Zo werd Barcelona verslagen in de Europa League, won Manchester United voor het eerst in zes jaar een prijs én is de club opgeklommen naar de derde plaats. Slechts twee van de laatste vijftien Premier League-duels werden verloren door Manchester United. Daarnaast ontsnapte de ploeg in de FA Cup tegen West Ham United. De Red Devils kwamen op een 0-1 achterstand, maar wisten in de laatste vijftien minuten nog drie keer te scoren waardoor er toch werd gewonnen.

De grootste uitblinker van Manchester United is Marcus Rashford. In negen van de laatste tien competitiewedstrijden was Rashford trefzeker. In totaal is hij in alle competities in 39 wedstrijden direct betrokken geweest bij 34 doelpunten.

Onze voorspelling

Bij de bookmakers is Liverpool de lichte favoriet voor deze wedstrijd. De club lijkt zich iets te herpakken in de laatste weken, maar lijkt niet tegen de vorm van United op te kunnen. Eerder dit seizoen won United met 2-1 van Liverpool en in deze vorm lijkt de club echt onverslaanbaar. Daarom is onze voorspelling: wedden op ‘Manchester United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.80 bij bet365.

Manchester United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
34+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
15+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
27+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
195+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
92+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
101+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
358+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
38+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
80+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
25+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
83+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
81+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
179+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
128+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9624+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1530+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1550+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
128+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie