Voetbaljournalisten AD unaniem over ‘dé Eredivisie-voetbalploeg van 2022’

Foto: Voetbaljournalisten AD unaniem over ‘dé Eredivisie-voetbalploeg van 2022’

De voetbaljournalisten van het Algemeen Dagblad zijn unaniem: Feyenoord is dé voetbalploeg van Nederland in 2022. Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels en Johan Inan zijn het daar over eens.

“Feyenoord haalde de finale van de Conference League en staat bovenaan in de Eredivisie. Arne Slot verdient daarvoor de credits”, opent Mossou in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Feyenoord begon met een nieuw elftal. Je gaf er geen stuiver voor, maar mede door Slot viel het elftal snel in elkaar. Alles klopte eigenlijk. Ze hebben een prachtige reeks gemaakt. Union Berlin werd bijvoorbeeld bijna achteloos opzij gezet.”

“Slot heeft het met weinig middelen heel knap gedaan. Ondertussen in 2022 ook nog heel veel geld verdiend voor de club. Laten we dat ook niet vergeten. Ze hebben de beste transferzomer uit de geschiedenis van de club gehad.” Inan vult aan: “Des te knapper is de huidige koppositie. Ze hebben bijna een compleet elftal vervangen. In de winterstop staan ze gewoon bovenaan.”

Omslag

Mossou wijst tot slot op een grote verandering bij de club: “Dat het bij Feyenoord weer eens over voetbal gaat, dat is wel de grootste omslag die gemaakt is. Feyenoord was een club waarbij de cultuur groter was dan het spel. Dat is echt een last geweest voor de club. Heel vaak wordt het mooi gemaakt: De Kuip, Het Legioen, dat zijn allemaal mooie verhalen. Het gaat nu echt over het voetbal en ook in het beleid. De directie heeft nu ook gezegd dat ze het geld op het veld gaan verdienen. Dat is helemaal geen hogere wiskunde en dat hadden ze misschien eerder moeten bedenken. Dat is nu wel een duidelijke koerswijziging.”

Wint Feyenoord na de winter in Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord dé voetbalploeg van 2022?

  • Eens
  • Oneens
1070+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie