‘Virgil van Dijk is een monster’

Foto: ‘Virgil van Dijk is een monster’

Erling Haaland verwacht zondagmiddag tegen Liverpool een lastige wedstrijd tegemoet te gaan. De centrumspits weet dat hij met Virgil van Dijk een topverdediger tegenkomt, zo vertelt hij in gesprek met TNT Sport.

Onderlinge duels tussen Haaland en Van Dijk

De Noorse topaanvaller heeft normaliter weinig moeite om een doelpunt te maken. Dit voetbaljaar kwam hij tot 21 basisplaatsen en een invalbeurt in de Premier League, waarin hij goed was voor 18 treffers en 5 assists. Daarnaast speelde hij in 7 Champions League-wedstrijden mee en was hij daarin goed voor 6 doelpunten en een assist.

Het maakt duidelijk dat Haaland nauwelijks van scoren is af te houden. Tegen Van Dijk weet hij echter dat hij flink zijn best zal moeten doen. De Nederlander is al jarenlang de grote leider in het team van Jürgen Klopp en is lichamelijk zeer sterk gebouwd, waardoor Haaland naar eigen zeggen vaak moeite met hem heeft.

Haaland kijkt dan ook zeer uit naar de onderlinge duels die hij met Van Dijk zal moeten uitvechten. “Voor mij is hij de belangrijkste speler bij Liverpool, een monster. Ik hoorde dat hij ook nog heel aardig is, dus dat helpt. Ik speel graag tegen zulke spelers, dan test je jezelf echt. Het wordt een mooie wedstrijd”, aldus Haaland tegenover het medium.

Cruciale wedstrijd Manchester City en Liverpool

Het duel tussen Liverpool en Manchester City is cruciaal voor beide clubs. Waar Liverpool bovenaan staat met 63 punten, heeft de concurrent slechts een punt minder. Mocht het team van Klopp op Anfield dan ook winnend van het veld af stappen, dan heeft het 10 speelronden voor het einde van de competitie een flinke slag geslagen.

Wint Manchester City van Liverpool?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, Liverpool wint
  • Nee, het eindigt in een gelijkspel
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie