Vink ziet bij Ajax ‘blinde kip’ rondlopen

Foto: Vink ziet bij Ajax ‘blinde kip’ rondlopen

Marciano Vink vindt het volkomen begrijpelijk dat Maurice Steijn in de rust besloot om Benjamin Tahirovic eruit te halen. Bij ESPN vertelt de analist dat de middenvelder ondermaats speelde.

Teleurstellend optreden Tahirovic

Ajax kwam via Carlos Forbs en Steven Berghuis vroeg in het duel op een voorsprong te staan, maar vervolgens ging het mis voor de Amsterdammers. Olympique Marseille scoorde in een kwartier tijd tweemaal en kwam zo op een gelijk hoogte te staan, waardoor de ploeg van Maurice Steijn opnieuw op zoek moest gaan naar de voorsprong.

Vink vond de doelpunten voornamelijk de schuld van Tahirovic, die volgens hem niet goed zou doorhebben op welke plekken hij op het veld moest verschijnen. “Tahirovic is dramatisch. Die begrijpt echt totaal niet waar hij moet lopen. Die loopt als een blinde kip daar voor de verdediging”, zo oordeelde de voormalig voetballer.

Stevige kritiek van Vink

Volgens Vink kwam het grootste gevaar van Olympique Marseille in de ruimtes op het veld waar Tahirovic zijn taken had. “Al het gevaar van Olympique Marseille ontstaat voor de defensie van Ajax”, liet hij daarover weten. De oud-Ajacied is dan ook van mening dat Tahirovic de komende maanden nog grote stappen moet zetten.

“Op het moment dat je er fel op zit, zoals in het begin van de wedstrijd, dan zijn de ruimtes klein en dan ziet Tahirovic er nog wel oké uit. Maar dan kom je met 2-0 voor, en dan lijken ze te denken: ‘Nu kunnen we lekker gaan voetballen.’ En dan zie je dat aanvallers minder snel teruglopen. Er ontstaan steeds meer ruimtes.”

Heeft Tahirovic het niveau van Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie