Vink wijst één Ajacied als schamel lichtpuntje aan: ‘Hij is echt onmisbaar’

Foto: Vink wijst één Ajacied als schamel lichtpuntje aan: ‘Hij is echt onmisbaar’

Ajax sloeg vanmiddag wederom een modderfiguur door met 0-0 gelijk te spelen tegen Go Ahead Eagles. Analist Marciano Vink vond de Amsterdammers zeker niet indrukwekkend, maar noemt Edson Álvarez als een lichtpuntje in donkere tijden.

Marciano Vink wijst Edson Álvarez aan als Ajax-lichtpuntje

“Álvarez, alweer. Week in, week uit, vind ik”, zegt Vink op de vaag wie wél zijn niveau haalde bij Ajax. De Mexicaan stond tegen Go Ahead weer achterin, waar hij in de weken voor de interlandperiode juist net weer terug naar het middenveld was verhuisd. “Toen Heitinga het net had overgenomen en hij achterin stond, met alle ruimtes die Ajax weggaf, dat was niet goed”, weet Vink nog.

Wat maakte Álvarez vandaag in Deventer zo sterk? “Je ziet dat er zo vaak momenten zijn dat er knullig balverlies wordt geleden op het middenveld. Dan is er maar een speler die met een tackle of een goede actie de bal herovert en dat is vaak Álvarez. Naar voren en naar achteren is Álvarez echt onmisbaar. Hij is té belangrijk.”

Boze Instagram-post

De international was zelf na afloop van de wedstrijd boos. Boos op de arbitrage, die de openingstreffer van Mohammed Kudus afkeurde. Álvarez plaatste een veelzeggende Instagram Story – maar verwijderde die ook al heel snel weer.

Verlenging bij Feyenoord – Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Álvarez was de beste bij Ajax

  • Eens
  • Oneens
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie