Vink geniet: “Smile op mijn gezicht als ik over hem praat”

Foto: Vink geniet: “Smile op mijn gezicht als ik over hem praat”

Marciano Vink is een groot fan van de kwaliteiten van Dirk Proper, zo vertelt de analyticus in gesprek met ESPN. Volgens de oud-voetballer is de middenvelder de grote smaakmaker van Jong Oranje.

Ontwikkeling van Proper bij Jong Oranje

Proper ontwikkelde zich de voorbije maanden onder leiding van hoofdtrainer Michael Reiziger tot een van de grote leiders van het team. Ook bij NEC doet het talent het uitstekend, wat Vink eveneens is opgevallen. In zijn analyse voorafgaand aan het duel met Gibraltar ging hij uitgebreid in op wat Proper al liet zien.

Vink benadrukt dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Proper, waardoor hij verwacht dat de middenvelder in zijn loopbaan ver kan komen. “Ik krijg al een smile op mijn gezicht als ik over hem praat”, zo stelt hij enthousiast. “Bij NEC is hij degene die als eerste op de lijst staat bij trainer Rogier Meijer.”

“Hij maakt het spel zó simpel. Hij laat het ook heel simpel ogen en hij is heel goed in de bal één keer raken. Het is ook heel goed dat hij snel denkt, want dat is zó belangrijk voor een middenvelder. Bovendien heeft hij een dieptepass, komt hij in de zestien en maakt hij ook in de Eredivisie zijn goals.”

Vink enthousiast over spelinstelling

Hij ziet hem dan ook bij NEC én Jong Oranje groeien. “Normaal speelt hij ook met Taylor dicht bij de zestien in Jong Oranje. Het is gewoon een complete voetballer. Het is een prettige speler om naar te kijken en hij is er ook niet vies van om zijn poot erin te zetten.” Met NEC staat Proper op de veertiende plek in de Eredivisie.

Is het enthousiasme van Vink terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie