“Verkeerd beleid bij Ajax, maar Van der Sar goede directeur”

Foto: “Verkeerd beleid bij Ajax, maar Van der Sar goede directeur”

Michael van Praag vindt het overtrokken om te zeggen dat er bij Ajax sprake is van een crisis. Daarnaast springt de oud-voorzitter van de Amsterdammer op de bres voor Edwin van der Sar.

Van Praag spreekt Amsterdamse crisis tegen

Sinds het vertrek van Marc Overmars en Erik ten Hag draait het op technisch vlak zeer moeizaak bij Ajax. Vele voetbalvolgers spreken dan ook van een bestuurlijke crisis in onze hoofdstad, mede door het gebrek aan leiding. “Nee”, klinkt Van Praag stellig tegenover Branie. “Dat het niet lekker loopt, klopt. Maar crisis… In Nederland is het niets of meteen crisis. Toen we zeven duels op rij gelijk speelden riepen Nederlandse media: het is crisis. Maar PSV zat in precies dezelfde situatie. Daar heb ik het woord crisis helemaal niet gehoord.”

Van Praag vindt het verwachtingspatroon rond Ajax te hoog geworden. “Het is crisis als mensen opstappen, er ruzie in de tent is en je niet weet wat je moet doen”, aldus het erelid van de Nederlandse grootmacht. Toch zitten de Amsterdammers alweer ruim een jaar zonder technisch directeur. “Dat is geen crisis, maar verkeerd beleid.”

Van Praag was voorzitter van Ajax in de periode van 1989 tot 2003. Af en toe werd er vanuit Amsterdam nog wel eens gevraagd naar zijn mening. “Ik zal mezelf nooit opdringen, want dan word je een soort Riemer van der Velde. Dat moet je niet willen. Maar de voorzitter van de rvc, Leen Meijaard, belde mij af en toe wel. Dan gingen we lunchen. Hij sprak mij bij en vroeg weleens wat. Daar bleef het bij en nu al een jaar niet meer.”

Van der Sar

Algemeen Van der Sar krijgt heel wat kritiek te verwerken, maar dat vindt Van Praag onterecht. “Dat vind ik zo sneu voor Edwin. Hij wordt beoordeeld op de manier waarop hij interviews geeft. Dat is niet zijn sterkste punt. Maar hij is een heel goede directeur, weet ik uit ervaring”, benadrukt Van Praag. “Ik weet hoe hij er Europees opstaat en hoe Ajax er mede door hem opstaat bestuurlijk. Dat is gewoon goed.”

“Edwin zit in het bestuur van de European Club Association. Daar zit hij niet in omdat hij zo’n goede keeper was. Daar doet hij zijn mond open. Net als in de vergaderingen van het betaald voetbal. Daarom zijn er clubs die hem lastig vinden”, besluit Van de Praag.

Wint Ajax bij Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Van Praag?

  • Ja, goed gesproken
  • Nee, zeker niet
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie