Vaste gast heeft ‘veel pijn om afservering’, Derksen: “Zal me een worst zijn”

Foto: Vaste gast heeft ‘veel pijn om afservering’, Derksen: “Zal me een worst zijn”

Het zit Hans Kraaij Jr. nog altijd erg diep dat hij door Vandaag Inside, of beter gezegd: door Johan Derksen, is af geserveerd. Net als Wim Kieft en Jan Boskamp hoefde Kraaij niet meer aan te schuiven nadat het programma van voetbaltalkshow doorging als actualiteitenprogramma.

‘Hans Kraaij jr. nog steeds verdrietig na Vandaag Inside-dump’

Wilfred Genee en René van der Gijp wilden Kraaij er graag bijhouden, maar Derksen niet. Gijp zegt nu in zijn eigen podcast: “Mensen van het begin moet je altijd koesteren. Dat is de strijd die ik met Johan gehad heb, het afserveren van Hans Kraaij, Wim Kieft en Jan Boskamp. Op zich is het niet erg als je afscheid van die mensen neemt, maar de manier waarop moet je je wel altijd goed realiseren dat dit de jongens zijn waar je alles mee op hebt gezet. Hans is ontzettend verdrietig om wat er gebeurd is. Van iedereen in zijn omgeving hoor je dat dit hem heel veel pijn heeft gedaan.”

‘Kunnen niet met vier voetballers de oorlog in Oekraïne analyseren’

“Het heeft hem echt zoveel pijn gedaan. Maar het is natuurlijk nogal wat, als je veertien jaar aan die tafel zit en iemand zegt op een gegeven moment: je hebt geen enkele inbreng meer, je inbreng is nihil en eigenlijk nul en eigenlijk hadden we al veel eerder afscheid van je moeten nemen. Dat zijn dingen, dat moet je niet doen, joh.” Shownieuws legde de uitspraken van Gijp neer bij Derksen, die reageert: “Nou, dat klopt. Ik wilde niet met Kraaij en Jan Boskamp verder, omdat ik zat was van dat gelul over voetbal.”

“Ik heb toen gezegd: ‘Als jullie over voetbal verder willen, zet Wim Kieft of Hans Kraaij op mijn plaats, dan stop ik ermee. Ik ben op een leeftijd dat ik weg kan. Ik wil wél, wat John de Mol wilde, een actualiteitenshow doen. Maar ik zei ook: ‘Dan kunnen we niet met vier voetballers aan tafel de oorlog in Oekraïne gaan analyseren, dus dan wil ik wij met z’n drieën en andere gasten.’ Ik zeg: ‘Dan is er voor Hans en Jan geen plaats.’”

Derksen: ‘Zal me een worst zijn’

Van der Gijp is er nog altijd van overtuigd dat Kraaij ook met het nieuwe concept prima meekan. “Hans zat er prima tussen, daar was totaal niets mis mee.” Genee sluit zich daar bij aan: “Wat mij betreft had Hans er gewoon bij mogen blijven. Ik denk dat Hans een zéér goede kracht was die we altijd aan tafel hebben gehad.” Gijp: “Hij was wel heel erg aangedaan ervan. Dat snap ik ook wel, want hij was een jongen van het eerste uur, hè?” Tot slot, wat vindt Derksen er van dat Kraaij zo geraakt is? “Ik heb geen idee en het zal me ook een worst zijn.”

Zou jij Hans graag terug zien in VI?

  • Ja
  • Nee
1104+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie