Van Wonderen laat ruimte voor vertrek Tobiasen

Foto: Van Wonderen laat ruimte voor vertrek Tobiasen

Kees van Wonderen is dinsdagochtend gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De oefenmeester maakt na twee jaar de overstap van Go Ahead Eagles naar Friesland en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. Van Wonderen wil Heerenveen op alle fronten verbeteren en wil interim-trainer Ole Tobiasen niet in de weg staan voor een nieuwe klus.

Hoewel het nog even duurt voordat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma staat laat Van Wonderen al weten druk bezig te zijn met de huidige selectiespelers. “Ik wil weten hoe ze naar zichzelf kijken’’, zegt hij. ,,En hoe kijken ze naar de club? Wat gaat goed en wat kan beter? Dan kan je daarop actie ondernemen. Als de spelers zien dat iets gebeurt met hun opmerkingen, betekent dat ook wat voor hen. Zij moeten dan ook aan de slag”, zo citeert het Algemeen Dagblad de oefenmeester.

Alle stukje verbeteren bij Heerenveen

Van Wonderen hoopt met Heerenveen dan ook de uitdaging te hebben gevonden waarnaar hij zocht. “Het is niet mijn doel invulling te geven aan dat wat er al is. Ik wil juist mijn bijdrage leveren aan het verbeteren van alle stukjes bij Heerenveen. De faciliteiten moeten zo zijn dat je de spelers kan bedienen. Als al die radartjes in orde zijn, voelen zij dat de omgeving waarin ze werken leidt tot beter presteren.” 

In principe wordt huidig interim-trainer Ole Tobiasen assistent-trainer onder Van Wonderen, maar de oefenmeester begrijpt ook goed als hij eieren voor zijn geld kiest. “Ik zou het zelf heel moeilijk vinden een stap terug te doen. Mocht hij vertrekken naar een club waar hij wel als hoofdtrainer aan de slag kan, dan zou ik dat begrijpen.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Is Van Wonderen een goede trainer voor Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie