Van ‘t Schip ‘verrast’ met Ajax-opstelling

Foto: Van ‘t Schip ‘verrast’ met Ajax-opstelling

Na het enigszins gelukkige gelijkspelletje tegen FK Bodø/Glimt wacht zondag voor Ajax het competitieduel met NEC. De Amsterdammers kwamen donderdag zwak voor de dag, maar het Algemeen Dagblad verwacht desondanks dat Ajax-trainer John van ‘t Schip niet gaat ingrijpen in zijn basisopstelling.

Ajax-trainer John van ‘t Schip voert geen wisselingen door volgens AD

Op doel is Diant Ramaj inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde, maar in de achterste linie is Van ‘t Schip nog wel altijd zoekende. Naar verwachting keert Jorrel Hato weer terug in het centrum van de verdediging naast Josip Sutalo, die donderdag na het duel met de Noren tegenover Veronica liet ontvallen liever niet als linksback te worden opgesteld. “Het is de keuze van de trainer. Als hij die keuze maakt, ga ik ermee akkoord.” De ontevredenheid over die keuze leek echter wel te overheersen bij Hato. “Als ik daar moet staan, dan sta ik er. Maar ik sta liever centraal, ja. Daar vind ik dat ik meer comfortabel speel. Maar als ik linksback sta, sta ik linksback.”

Vermoedelijk zal Devyne Rensch tegen NEC beginnen als linksback, terwijl Tristan Gooijer zijn plek houdt als rechtsback. Ook op het middenveld worden er geen veranderingen verwacht, al klopt Branco van den Boomen wel weer op de deur. De middenvelder is weer fit genoeg om te kunnen spelen en scoorde donderdag nog vanaf de strafschopstip. Een hele wedstrijd zit er echter voor Van den Boomen nog niet in. Daardoor houden Kenneth Taylor en Chuba Akpom hun basisplaatsen op het middenveld. Krystian Hlynsson begint daardoor opnieuw als hangende linksbuiten. Achter de naam van Steven Berghuis staat nog wel een vraagteken, maar de linkspoot lijkt volgens de krant wel te kunnen beginnen.

Dat Van ‘t Schip niet van plan lijkt te gaan wisselen in zijn basisopstelling komt bij menig Ajax-fan wel aan als een verrassing. Een greep uit de reacties op X:

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het AD: Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor; Berghuis, Hlynsson, Akpom; Brobbey.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor NEC
  • Gelijkspel
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie