Van ‘t Schip hoopvol: “We zijn aan het praten”

Foto: Van ‘t Schip hoopvol: “We zijn aan het praten”

John van ‘t Schip sluit niet uit dat Jordan Henderson deze maand neerstrijkt bij Ajax. De hoofdtrainer beaamt dat de middenvelder van Al-Ettifaq een serieuze optie is in Amsterdam.

Ajax-trainer ziet in Henderson aanwinst

“We zijn aan het praten”, vertelt Van ‘t Schip aan ESPN. “Hij moet nog wel wat dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er ook niet over zeggen. Het is ook geen geheim dat hij een meerwaarde voor ons zou zijn. Ook gezien het aantal mensen dat op die positie geblesseerd is. Als je één of twee van dat soort jongens kan toevoegen, geeft dat ook een lift aan de andere jongens. Dat kan het proces hopelijk versnellen.”

Van ‘t Schip liet zich ook uit over de uitspraken van Remko Pasveer, die kritiek uitte op de mentaliteit van een aantal Ajax-collega’s. “Het is niks nieuws wat Remko heeft gezegd. Ik wist waar ik aan zou beginnen. Het is ook hoe de selectie in elkaar zit, het is heel jong. Nogmaals, zo’n type als Henderson zou heel belangrijk kunnen zijn in dat soort dingen.”

Tweede seizoenshelft

De Ajax-trainer heeft tijdens het trainingskamp in Spanje geprobeerd om de ingezette lijn door te trekken. “We proberen sinds mijn komst in november continu door te gaan met onszelf verbeteren. Altijd herhalen. Het is een constant proces van herhalen. Als je bepaalde dingen eventjes niet zegt, dan slipt het weer weg. Dus het is een constant proces om die dingen steeds weer terug te zien. Dat gaat niet van de ene op de andere dag.”

Van ‘t Schip stelt dat Ajax ‘altijd voor het hoogste’ gaat. “Maar je moet ook altijd weer kijken waar je staat. Vandaag is weer een belangrijke wedstrijd. Go Ahead staat twee punten achter op ons, dus die kunnen over ons heen gaan. Voor ons is het zaak om afstand te houden van de ploegen die dichtbij komen. Daarnaast probeer je naar boven te kijken. Daar is niet veel aan veranderd. Per wedstrijd moeten we het doen.”

Gaat Henderson naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie