Van Seumeren: “Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt met Utrecht”

Foto: Van Seumeren: “Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt met Utrecht”

Frans van Seumeren pompt het ene na het andere miljoen erin bij FC Utrecht om zijn droom – van de club een vaste topclub in de Eredivisie te maken – uit te laten komen. Het duurt de geldschieter echter allemaal te lang, erkent hij in gesprek met de NOS.

“We staan nog steeds zevende. Maar ik denk dat er een goede spirit in het elftal zit. Er wordt leuk gevoetbald, zij het dat het nog wisselvallig is. We zijn een beetje gestagneerd, vind ik. Vorig seizoen zijn we zevende geworden, maar de zes jaar daarvoor zijn we altijd in de topzes geëindigd. Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt voordat we met Utrecht in die topvijf belanden. Want dat is toch uiteindelijk de droom van de club. En van de supporters. Utrecht is de vierde stad van Nederland; die plek moeten we innemen.”

Sparta en FC Twente

Dit jaar is het met name Sparta die imponeert. De club staat met een veel lagere begroting toch bóven Utrecht. “Sparta doet het goed. Maar er is altijd wel een ploeg die er zo plotseling doorheen schiet. Ik weet niet of Sparta in de lengte der jaren een positie in de topzes gaat innemen. Ik denk dat wij dat wel gaan doen.”

Ook FC Twente staat hoger op de ranglijst en ruikt zelfs aan de titelrace. “Inderdaad. Twente is teruggekomen vanuit degradatie. Heel knap. Twente is natuurlijk een grote club, met 30.000 toeschouwers. Maar ik had niet verwacht dat ze zo gauw een concurrent van ons zouden worden.”

Utrecht wordt binnen 7 jaar kampioen

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie