Van Praag: “Ajax-leden hebben informatieachterstand”

Foto: Van Praag: “Ajax-leden hebben informatieachterstand”

Michael van Praag lijkt niet van plan om zelf op te stappen bij Ajax naar aanleiding met het voorval met Alex Kroes. Laatstgenoemde heeft een schorsing opgelegd gekregen wegens handelen met voorkennis, maar dat stoot veel leden tegen het zere been. Van Praag ontkent dat er bij hem sprake is van machtswellust.

Van Praag spreekt zich uit over situatie met Alex Kroes

Van Praag had een duidelijke uitgesproken mening over het handelen van Kroes, maar dat hij de geschorste algemeen directeur voor de bus heeft gegooid noemt hij in het Algemeen Dagblad klinkklare onzin. “Helemaal niet, schei uit zeg. De rol van gedelegeerd commissaris is iets zeer tijdelijks, slechts bedoeld voor een handvol weken. En dat doe ik uitsluitend om te helpen bij het huidige vacuüm: lossen we de boel intern op, of stellen we een interimmer aan? Daarna ga ik gewoon weer terug in mijn rol, hoor, daar is geen enkele discussie over.”

Op 25, tijdens een officieuze bijeenkomst van de leden, wil Van Praag het vertrek van Kroes verder toelichten. Veel van die leden spraken juist van een ‘karaktermoord’ op Kroes en stuurden een boze brief naar de bestuursraad. “Vanuit hun sympathie voor Alex snap ik zo’n brief best”, vertelt de voorzitter van de raad van commissarissen. “Maar ik krijg sterk de indruk dat mensen ook een informatieachterstand hebben. Dan ga ik liever in gesprek dan dat we elkaar met allemaal boude stellingen om de oren slaan. Want veel van de aannames die worden gedaan, kloppen niet.”

Van Praag wil rust bij Ajax terug en voelt vertrouwen

De bestuursraad heeft formeel gezien de macht om de commissarissen van Ajax weg te sturen, maar Van Praag hoopt zelf juist dat de rust terugkeert. “Het gaat erom dat we iedereen weer op de juiste plek krijgen bij Ajax, dat mensen netjes worden ingewerkt en dat alles weer normaal gaat draaien.” Van Praag staat momenteel de directie van Ajax bij, maar stelt wel dat dit slechts tijdelijk is. “Officieel staat er maximaal drie jaar voor de termijn van RvC-voorzitter, dus dat is op zich helder: binnen die drie jaar moet de boel op orde zijn, langer ga ik sowieso niet door. Liefst valt alles al veel eerder op zijn plek, maar laten we realistisch zijn: de kans bestaat dat we die tijd hard nodig hebben.”

Van Praag weet dat er kritiek is, maar zegt ook nog altijd voldoende steun te voelen vanuit diverse kanten. “Of het nu bij de benzinepomp is of in het stadion: ik word nog steeds door tal van mensen aangeklampt, die dankbaar zijn dat ik dit doe. Ik ben niet blind voor kritiek, maar ik voel óók veel steun vanuit allerlei mensen en geledingen binnen Ajax. Dat sterkt me om door te gaan. Niet voor mezelf, nee. Voor de club.”

Wie moet bij Ajax vertrekken?

  • Van Praag
  • Kroes
  • Beiden
  • Beiden niet
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:28
6+
Rodrí over verschil tussen Manchester City en Arsenal: ‘Ze wilden ons niet verslaan’
11:07
14+
Carlo Ancelotti over wonderkind Güler: ‘Hij heeft iets heel speciaals’
10:52
28+
Brighton-coach onzeker over toekomst: ‘Ik dacht dat we het nog konden proberen’
10:30
18+
Ex-FC Groningen spits leidt de dans tegen Real Madrid
09:40
1055+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
09:10
625+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4233+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
223+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
1058+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
1033+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
07:20
209+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
07:00
58+
Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34
23:37
313+
Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”
23:24
151+
Analisten zien beste Eredivisie-aankoop: “Zonder twijfel”
23:13
355+
Guardiola: “Kans is groter dat ik vertrek”
23:05
332+
Timber over Oranje: “Blijkbaar niet op tijd fit”
22:59
101+
Team Farioli reikt Bizot helpende hand
22:40
500+
Brobbey onthult droomclub: “Dat stadion…”
22:35
234+
“Heel knap wat Van ‘t Schip gedaan heeft”
22:22
1945+
‘Ten Hag naar Ajax of Europese gigant’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie