Van Persie looft ‘wandelaar’ Messi: ‘Een genie die boven alle partijen staat’

Foto: Van Persie looft ‘wandelaar’ Messi: ‘Een genie die boven alle partijen staat’

Robin van Persie is een groot bewonderaar van Lionel Messi. De huidige topscorer aller tijden van Oranje snapt de kritiek op het ‘wandelen’ van de Argentijnse superster dan ook niet. Volgens Van Persie is Messi alleen maar bezig om de wedstrijd te lezen om op een later moment te kunnen profiteren.

In gesprek met De Telegraaf geeft Van Persie aan dat je pas echt kan zien hoe goed Messi is als je tegen hem speelt. “Verdedigen was niet mijn sterkste punt, maar ik kwam soms wel met hem in duel op het middenveld. Zat ik in het duel dan dacht ik soms: nu heb ik hem, maar dan was hij in een keer weg. Aan de bal is hij zo verschrikkelijk snel,dat je je als tegenstander twee seconden later afvraagt wat is hier nou gebeurd? Op het moment dat je denkt dat je hem hebt, is hij bij je weg. Bij iedere andere speler heb je de bal.”

Wandelende Messi

Dat er veel heisa is om het ‘wandelen’ van Messi begrijpt de voormalig Feyenoord-spits niet zo goed. “Hij is helemaal niet aan het wandelen. Hij is aan het scannen. Hij is constant aan het kijken waar de ruimte ligt. Hij maakt steeds foto’s, hij wil weten waar de ruimte ligt om gevaarlijk te zijn. Dat krijgt niet altijd aandacht, maar deze man weet als enige waar al zijn medespelers en al zijn tegenstander zijn.”

Volgens Van Persie kwam dat allemaal tot uiting in het eerste doelpunt van Argentinië in de wedstrijd tegen Nederland. “De assist die hij geeft voor de eerste goal, daar begon hij in zijn hoofd al een paar seconden eerder mee. Bij Oranje stonden drie centrale verdedigers allemaal op drie of vier meter van elkaar. De ruimtes waren zo klein. Maar hij had die foto had al lang gemaakt. Het zien, de actie, het gevoel voor de balsnelheid, hij wikkelt op dat ene moment alles in één pakket. Daar is gewoon niet tegen te verdedigen.”

Van Persie steekt dan ook de loftrompet over Messi, die volgens hem nog iets unieks neerzet op 35-jarige leeftijd. “Hij staat gewoon boven alle partijen en het is fantastisch dat we met zoveel mensen op de wereld zo lang van hem mogen genieten al. Ik wil niet in de discussie belanden wie de grootste ooit is. Er zijn meer geweldige spelers geweest, alleen is hij een genie.”

Scoort Messi de openingsgoal tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wordt er wereldkampioen?

  • Argentinië
  • Frankrijk
463+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie