Van Nistelrooy wil ‘paar goede versterkingen’

Foto: Van Nistelrooy wil ‘paar goede versterkingen’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy wilde na Cody Gakpo geen belangrijke spelers meer laten gaan, maar Noni Madueke is toch echt op weg naar Chelsea. Volgens de tacticus heeft dat een belangrijke oorzaak.

“Je zegt dat er niemand zal vertrekken in de hoop dat het zo is. Met Madueke zijn we een heel goede speler kwijt”, sombert Van Nistelrooy op de persconferentie van vrijdag. “Hij was belangrijk met zijn individuele acties, doelpunten en zijn assists. Zijn vertrek kwam niet uit de lucht vallen. Ik ben er ook steeds in gekend. Natuurlijk wil je als trainer de beste spelers aan boord houden, maar ik kan me inleven in het clubbelang.”

“Je moet natuurlijk ook rekening houden met de financiële situatie”, vervolgt Van Nistelrooy, die weerspreekt dat er een financiële noodzaak was om hem te verkopen. Wel speelde er een andere reden: Madueke zelf. “Die gaf aan dat hij dolgraag wilde terugkeren naar Londen en in dit geval naar Chelsea. Daarbij speelden privé-omstandigheden mee. Het is aan Madueke zelf om daarover te vertellen.”

Van Nistelrooy besluit: “De afweging is dan of je een speler bij de club wil houden die niet meer voor honderd procent met PSV bezig is.” In dit geval heeft de club daar dus niet voor gekozen, maar de titelaspiraties blijven. “Dat wordt altijd verwacht bij deze club. Dat je goede spelers verliest, maakt de kansen op een titel natuurlijk niet groter. Maar ik ga er vanuit dat er nog een paar goede versterkingen komen. Er is nog tijd.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Kost dit PSV het kampioenschap?

  • Ja
  • Nee
401+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie