Van Nistelrooy voorzichtig met Simons: ‘Niet overbelasten’

Foto: Van Nistelrooy voorzichtig met Simons: ‘Niet overbelasten’

Xavi Simons werd voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Hoewel de middenvelder een uitstekende indruk maakt bij PSV, bleef een oproep voor het grote Oranje nog uit. Volgens PSV-trainer Ruud van Nistelrooy komt die oproep vanzelf als de middenvelder zo blijft doorgaan. 

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met SC Cambuur wilde de oefenmeester dan ook niet teveel druk op de schouders van Simons leggen. “Hij is ambitieus genoeg. Ik denk niet dat we die druk op hem moeten leggen. Het is een natuurlijk proces. Met zijn drive en talent zal hij er vanzelf komen, dat moeten we niet overhaasten.”

Xavi Simons

Van Nistelrooy is lovend over de ontwikkeling van Simons, maar wil ook waken voor overbelasting met een druk wedstrijdschema op komst. “Hij heeft nog nooit in zijn carrière zo vaak gespeeld, dus daar moeten we naar kijken. We willen jongens niet zodanig belasten dat ze blessures krijgen. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Xavi is op dit moment maximaal bezig en dat moet hij blijven doen.”

Van Nistelrooy vertelde verder dat het zeker nog enkele weken gaat duren voordat Luuk De Jong terug is. “Hij staat wel op het veld, maar legt nog een individueel traject af. Het is te vroeg om hem in te brengen.” Ook de Europa League-wedstrijd tegen FC Zürich zal hij in ieder geval aan zich voorbij moeten laten gaan.

TIP: Eindigt Cambuur tegen PSV in 0-3? Pak 9x je inzet bij Unibet!

Moet Simons opgeroepen worden voor het WK?

  • Ja, goed plan
  • Nee, moet zich eerst verder ontwikkelen
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie