Van Nistelrooy looft drie PSV’ers: “Wereldniveau”

Foto: Van Nistelrooy looft drie PSV’ers: “Wereldniveau”

Logischerwijs heeft Ruud van Nistelrooy gisteravond ook enorm genoten van de vechtlust van zijn PSV-spelers. Het spel was absoluut niet goed, maar het ging uiteindelijk om het resultaat: na verlenging werd AS Monaco met 3-2 verslagen.

“Het was niet alleen maar mazzel”, begint Van Nistelrooy zijn analyse, op de persconferentie na afloop. “Maar ook wel. De bal op de lat, dan zit het mee. Aan de andere kant kun je zeggen: Luuk kopt hem er wel in.” Die actie noemde Van Nistelrooy ‘wereldklasse, zoals hij wel meer acties van wereldklasse zag’. “Ik zie een tackle van Armando Obispo, die de 3-1 voorkomt. Dat is wereldniveau. Ik heb reddingen van Walter Benitez gezien, die gewoon van wereldklasse zijn. Dat is gewoon het hoogste niveau.”

“Ik heb in de kleedkamer na de wedstrijd gezegd dat dit een uitzonderlijk team is. Dat vond ik vorig seizoen al, toen ze de bekerfinale wonnen nadat ze op achterstand kwamen. En nu de Johan Cruijff Schaal. Er zit iets in de ploeg dat overleeft wanneer het moeilijk is.”

Luuk de Jong

Luuk de Jong merkte ook ‘overlevingsdrang’, maar benadrukt dat er nog wel meer bij komt kijken dan dat. “Natuurlijk hebben we veel kwaliteiten in het team en mijn kop is een van die kwaliteiten. Het team weet dat ook, dus daar proberen ze ook naar te zoeken. Dat lukt niet altijd, maar ze blijven zoeken en gelukkig valt dan die 3-2 ook. Dat is volgens mij het belangrijkste: dat je van elkaar weet hoe je elkaar maximaal kan benutten.”

TIP: Wint PSV van Go Ahead Eagles? Dan win jij 1.48x je inzet!

PSV gaat de CL halen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie