Van Nistelrooy laat zich uit over Gakpo-transfer

Foto: Van Nistelrooy laat zich uit over Gakpo-transfer

Cody Gakpo maakte na zijn sterke eerste seizoenshelft een nog beter WK mee. De aanvaller van Oranje scoorde in de eerste drie groepswedstrijden en vindt zichzelf terug op de scoutlijstjes van de Europese top.

Net als in de zomermaanden wordt het een grote uitdaging om Gakpo de rest van het seizoen bij PSV te houden. De Eredivisie-uitblinker staat in de belangstelling van de grootste clubs ter wereld, weet ook Ruud van Nistelrooy.

De trainer van PSV, die deze zomer zijn best deed om Gakpo in Eindhoven te houden, stelde dat hij hoopt dat Gakpo ook de rest van het seizoen in het Phillips Stadion speelt.

PSV

“Hij heeft zich fantastisch gepresenteerd. Als je de eerste drie wedstrijden al scoort. Drie uit drie. Hoe hij zich profileerde in het spel, in alle opzichten… Dat is geweldig”, zei Van Nistelrooy in gesprek met NOS.

Volgens Van Nistelrooy zorgen de prestaties op het WK dat Gakpo nóg meer in de spotlight staat. “Hij viel op en deed er niet één schepje bovenop, maar drie. Dat is duidelijk. Als je je op dat toneel zo weet te presenteren, dan trekt hij nog meer aandacht dan dat hij al deed.”

Het is voor Van Nistelrooy wel duidelijk wat zijn persoonlijke voorkeur is voor de rest van het seizoen. “Ik ga er alles aan doen om het nog een halfjaar te rekken. Dat hebben we deze zomer al gedaan door hem te behouden. Dat zal nu nog moeilijker worden.”

Er komt immers een moment dat Gakpo naar zijn droomclub kan. “Als er bedragen en clubs komen waartegen de speler ook geen nee meer kan zeggen voor zijn gevoel… Dan kom je in een situatie waarin dat wel kan gebeuren. Daar houden we rekening mee.”

FC Volendam
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 16:29.

Speelt Gakpo na de winterstop bij PSV?

  • Ja
  • Nee
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie