Van Hooijdonk rekent af met “jankerds”

Foto: Van Hooijdonk rekent af met “jankerds”

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor de actie die de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie dit weekend voerden. De speelsters vinden dat de salarissen te laag zijn en pleiten voor een verhoging tot in ieder geval het minimumloon voor elke speelster. Van Hooijdonk vindt echter dat de speelsters veel meer in zichzelf moeten investeren.

Van Hooijdonk laakt actie speelsters Azerion Vrouwen Eredivisie

De speelsters willen betere salarissen afdwingen en kwamen dit weekend voorafgaand aan de duels met shirts het veld oplopen met daarop de tekst ‘Betaald voetbal = betaald worden’. Kika van Es en Wieke Kaptein waren daarnaast zondagochtend te gast in het programma Goedemorgen Eredivisie, waarin ook gepleit werd voor betere salarissen.

Van Hooijdonk is het echter niet met de actie eens en maakt aan tafel bij Studio Voetbal een vergelijking met zijn eerste jaren als profvoetballer. “Toen ik bij RBC Roosendaal mijn eerste contract in het betaald voetbal tekende, verdiende ik bruto twintigduizend gulden per jaar. Als je meer wilde verdienen, moest je investeren in jezelf. Daarnaast werkte ik gewoon, zoals het gros van de spelers in de Eerste Divisie.”

Van Hooijdonk vindt dat speelsters in zichzelf moeten investeren

Volgens de voetbalanalist is het niet meer dan logisch dat je in jezelf moet investeren. “Ik stond in een sportzaak als verkoper. Dat was de investering die je deed voor jezelf. Dat deed eigenlijk de hele Eerste Divisie toen. De betere spelers gingen meer verdienen bij een club in de Eredivisie. Dat was het proces. Nu zie je ook in de Eerste Divisie, de huidige Keuken Kampioen Divisie, dat een groter deel van de spelers fullprof is. Dat heeft ook 25 jaar geduurd.”

Ook op het sociale medium X vinden kijkers dat de speelsters niet zoveel moeten klagen. Een greep uit de reacties:

Eens met Van Hooijdonk

  • Ja, de speelsters moeten in zichzelf investeren
  • Nee, de speelsters moeten meer salaris krijgen
321+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie