Van Hooijdonk neemt ‘geplaagde’ Van der Vaart op de hak

Foto: Van Hooijdonk neemt ‘geplaagde’ Van der Vaart op de hak

Pierre van Hooijdonk heeft Rafael van der Vaart zondagavond in het praatprogramma Studio Voetbal nog even wat extra zout in de wonden gestrooid. Van der Vaart heeft er flink de pest in dat Ajax dramatisch presteert en zelfs is afgezakt naar de laatste plaats in de Eredivisie. Van Hooijdonk had daarvoor een cadeau meegenomen in de vorm van een rode lantaarn.

Rode lantaarn voor Ajax

De vrees van de Ajax-supporters werd zondag werkelijkheid. Ajax verloor zelf van PSV en FC Volendam won thuis van Excelsior. Daardoor droegen de Volendammers de laatste plaats in de Eredivisie over aan de Amsterdammers. Van der Vaart is dan ook somber gestemd en denkt dat Ajax het zelfs nog lastig gaat krijgen om uit de staart van de Eredivisie weg te komen.

Voor Van Hooijdonk een mooie gelegenheid om nog wat extra zout in de wonden te strooien bij zijn collega-analist. “We hebben het er al eerder over gehad, vorige week nog. Het zou zomaar kunnen gebeuren. Weet je wat, ik vind het klote voor jou. Ik heb een kleinigheidje voor je meegenomen, alsjeblieft”, grinnikte Van Hooijdonk. Van der Vaart wekte vervolgens de suggestie van een vooropgezet plan voordat hij het ‘cadeautje’ uitpakte.

“In de kleuren van de dader van vandaag”, voegde Van Hooijdonk nog grappend toe, waarmee hij met de verpakking doelde op de clubkleuren van PSV. Het bleek een rode lantaarn te zijn, maar Van der Vaart stelde vervolgens echt bang te zijn voor degradatie van Ajax. “Je moet de situatie niet onderschatten. Waarschijnlijk gaan ze niet degraderen, maar neem het wel serieus. Dat is mijn advies aan de Ajax-spelers.”

Verwacht jij dat Ajax nog in degradatienood komt?

  • Nee, dat verwacht ik niet
  • Ja, ze gaan het lastig krijgen
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie