Van Hooijdonk dropt nieuw ‘Steijn-bommetje’

Foto: Van Hooijdonk dropt nieuw ‘Steijn-bommetje’

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben het zondagavond bij Studio Voetbal opnieuw met elkaar aan de stok gekregen over Maurice Steijn. Van der Vaart sprak zondag nog maar eens, tot ontsteltenis van Van Hooijdonk, zijn steun uit voor Steijn. Beide voetbalanalisten kregen het vorige week ook al met elkaar aan de stok toen Van Hooijdonk ook niet begreep dat Van der Vaart Steijn verdedigde.

Van der Vaart en Van Hooijdonk oneens over Steijn

“Maar zie jij spelers waar je wat mee kan?”, snauwde Van der Vaart vorige week naar Van Hooijdonk. “Hij heeft spelers van het niveau van Excelsior. Niet goed genoeg. Daar kan je als trainer weinig aan doen. Uiteindelijk is de trainer altijd hoofdverantwoordelijk. Punt. Maar alles gaat mis bij Ajax en daar kan hij misschien voor twintig procent iets aan doen, maar voor tachtig procent niet.” Volgens Van Hooijdonk zou Van der Vaart teveel beïnvloed zijn door Steijn.

Die discussie kreeg zondagavond een vervolg, nadat Van Hooijdonk een voorbeeld gaf over het Feyenoord van Slot. “Jij hebt vorig jaar ook weleens gezegd over het Feyenoord van Slot… Het zijn matige spelers, maar ze hebben een toptrainer. De spelers van Ajax zijn volgens jou nog iets minder dan matig, maar daar is dan toch ook wel iets van te maken? Zou Slot of een andere trainer die spelers wel naar een hoger niveau kunnen tillen?”

Van der Vaart hekelt uitspraken Van Hooijdonk over Steijn

Dat schoot direct in het verkeerde keelgat van Van der Vaart, die geïrriteerd reageerde. “Daar gaan we weer, gaan we het weer over Maurice hebben en ik wil daar een beetje van wegblijven. Jij zei dat ik met meel in m’n mond praat, maar volgens mij praat jij ook met meel in je mond.”

Van Hooijdonk: “Want? Met meel in je mond praten is dat je dingen niet kan zeggen. Ik kan alles zeggen.” Van der Vaart: “Maar het kan ook andersom. Jij hebt heel erg iets tegen Maurice en je komt nu wéér terug op Maurice. Ik heb net gezegd…”

Van Hooijdonk: “Nee, ik kom terug op een opmerking die jij vorig jaar hebt gemaakt over het Feyenoord van Slot, dat jij de spelers matig vond en ze presteerden goed puur en alleen omdat er een goede trainer zat. Nu maak ik dezelfde vergelijking en vraag ik me af waarom het er dan niet is uitgekomen.” Van der Vaart: “Maurice is ontslagen. Ajax heeft in Brighton niets gedaan en vandaag 5-2 verloren. Dat is het verschil. Jullie vallen mij aan omdat ik een soort Maurice-verdediger ben.”

Had Steijn langer moeten aanblijven bij Ajax?

  • Ja, had meer tijd moeten krijgen
  • Nee, goed dat hij weg is
2786+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie