Van Hooijdonk clasht met fans: “Pijnlijk”

Foto: Van Hooijdonk clasht met fans: “Pijnlijk”

De relatie tussen sc Heerenveen-aanhang en Sydney van Hooijdonk staat onder druk. Tegen AZ (0-2) ging de spits onder cynisch applaus naar de kant en dat zat hem duidelijk niet lekker.

Van Hooijdonk zat tegen AZ niet in de wedstrijd en dat lieten de fans duidelijk merken. “Je krijgt dat soort dingen als voetballer altijd wel mee”, vertelt de zoon van Pierre aan ESPN. “Ik had het gevoel dat het een cynisch applaus was, toen ik eruit ging, dat ze er blij mee waren.”

“Het is wel pijnlijk, eerlijk gezegd, daar ga ik niet over liegen”, vervolgt Van Hooijdonk, die het duidelijk oneens lijkt met de kritiek aan zijn adres. “Helemaal na mijn periode bij Heerenveen tot nu toe, vind ik het een beetje apart en pijnlijk.”

Dubbele cijfers lonken, maar kritiek groeit

Van Hooijdonk wijt het uitblijven van goals vooral aan het moeizame veldspel. “Ons spel is op dit moment niet al te best en dat maakt het als spits sowieso niet makkelijk. Maar ik heb tot nu toe zeven goals gemaakt dit seizoen. Normaal gesproken haal je dan dubbele cijfers, dan doe je het als spits denk ik niet slecht.”

Overigens is er al langer kritiek op Van Hooijdonk. Clubicoon Foppe de Haan liet eerder weten dat de spits onder zijn leiding op de bank zou zitten, terwijl anderen zich afvragen waarom de potentiële melkkoe Amin Sarr niet de voorkeur krijgt op de centrale positie. De Zweed speelt nu vooral vanaf de zijkant.

37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie