Van Hanegem walgt van ‘vervelende kleregozer’ na Roma – Feyenoord

Foto: Van Hanegem walgt van ‘vervelende kleregozer’ na Roma – Feyenoord

Willem van Hanegem heeft na de pijnlijke avond van Feyenoord in Rome geen goed woord over voor diverse spelers van AS Roma, te beginnen met captain Lorenzo Pellegrini.

Willem van Hanegem walgt van Lorenzo Pellegrini (AS Roma)

“Die gozer die de goal maakte, hele vervelende kleregozer was dat. Allemaal eigenlijk wel. Dan worden ze aangeraakt en dan denk je, die zijn op sterven na dood. Zo irritant”, opent Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast. “De aanvoerder maakt een geweldige goal, maar o zo irritante kleregozer. Dat zijn dingen waar je tegen moet kunnen. Niet alle spelers van Feyenoord konden daartegen. Die wilden ook laten zien dat ze dit konden, maar zo ver ben je nog niet.”

Dat Rick Karsdorp meeging in het Italiaanse theater, ondanks zijn Feyenoord-verleden, snapt Van Hanegem wel. “Als je dan tegen hem staat, en ik krijg dan de kans, dan gaat ie ook gewoon ondersteboven. Dat zou helemaal mooi zijn. Dat vind ik een beetje gluiperig. Gaan huilen en gaan zeggen ‘hoe kunnen ze dat nou doen? Ik kom daar vandaan, ik heb er zo lang gespeeld.’ In het veld gedroeg hij zich het tegenovergestelde, dan denk ik wegwezen chef.”

Verder constateert Van Hanegem dat de Rotterdammers ‘veel te veel balverlies leden’. “Slot weet heus wel dat het vervelende kleren gasten zijn, maar dat moet in je zitten. Als je het niet gewend bent dan ga je je daaraan ergeren. Er zijn een aantal situaties geweest waarin ik dacht: speel nou sneller die bal en ga er niet mee lopen om te laten zien dat je goed bent.”

Lof voor Timon Wellenreurther en Thomas Beelen

“Feyenoord had gewoon rustig moeten blijven spelen. Laat hen maar gek doen, en jij rustig. Dan heb je de kans dat de scheidsrechter misschien denkt: dat kan ik ze niet aandoen. Hoe harder je schreeuwt bij dat soort wedstrijden, des te bevoordeeld word je”, vervolgt De Kromme, die over Thomas Beelen wél positief is. “Hij speelde goed, maar ik vond er nog een beter. De keeper, Timon Wellenreuther, vond ik echt heel goed. Even in het begin dacht ik hey, maar toen ineens stond die er. Wat als Bijlow weer fit is? Die is toch net iets beter.”

Pellegrini was de aller vervelendste van AS Roma

  • Eens
  • Oneens
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie