Van Gaal krijgt verrassende tip: ‘Snap ook niet dat hij ernaast zit’

Foto: Van Gaal krijgt verrassende tip: ‘Snap ook niet dat hij ernaast zit’

Meesterscout Piet de Visser is geen fan van het systeem van bondscoach Louis van Gaal. De Visser ziet wel dat het effectief is, maar pleit liever voor een aanvallender systeem. Bovendien zou hij de Oranje-opstelling flink op de schop gooien.

De Visser zegt in gesprek met Voetbal International bewondering te hebben voor Van Gaal, maar is niet enthousiast over het gekozen systeem. “Ik denk dat onze spelers bij aanvallend voetbal beter uit de verf komen. Dan zouden ze ook hebben gewonnen van de relatief simpele tegenstanders die we hebben gehad. Maar goed, ik ben dan ook opgevoed met aanvallend voetbal.”

Timber op 6

De meesterscout ziet naast de wijziging van het systeem ook liever een aantal andere spelers in de basis staan. “Laat Van Gaal a.u.b. overstappen op 4-3-2-1. Dumfries kan als rechtsback nog makkelijk opkomen. Schuif De Jong door naar voren en zet Timber op 6. Nu haalt De Jong de bal helemaal op bij Van Dijk. Je haalt zo bij beiden de kracht weg. Timber kan die positie ook opvullen, hij is sterk aan de bal. Op zijn plek kan De Ligt gaan spelen.”

Volgens De Visser moet ook Berghuis een basisplaats krijgen en snapt hij niet dat de Ajax-middenvelder onder Van Gaal op de bank zit. “Die kan geweldig voetballen in balbezit. Ik snap ook niet dat hij ernaast zit. Voorin, in de punt, zou ik voor Gakpo kiezen. Die is in vorm. Heeft snelheid en een goed schot. Depay dan op links en Bergwijn op rechts. Heb je die beweeglijke aanvallers die kunnen switchen met elkaar.”

Eindigt Nederland tegen Argentinië in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Berghuis een basisplaats krijgen tegen Argentinië?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, De Roon en Klaassen moeten blijven staan
1072+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie