Van Dijk dreigt basisplaats bij Oranje kwijt te raken

Foto: Van Dijk dreigt basisplaats bij Oranje kwijt te raken

Virgil van Dijk beleeft een teleurstellend seizoen bij Liverpool. Zijn team moest in een vroeg stadium al de titelstrijd opgeven en bereikte ook op Europees niveau dit voetbaljaar weinig. Bij het Nederlands elftal dreigt hij daardoor zijn basisplaats te verliezen.

Waarschuwing voor Van Dijk

Ronald Koeman was zondagavond namelijk te gast bij Studio Voetbal en ging in op de huidige vorm van zijn centrale verdediger. De bondscoach erkende dat Van Dijk beter seizoenen heeft meegemaakt, al zit hij voorlopig nog wel bij de eerste elf spelers van het Nederlands elftal. “Maar het zal beter moeten”, zo benadrukt hij aan tafel.

Volgens de trainer heeft het niet alleen te maken met de blessures die Van Dijk kreeg. “Ik denk dat zijn mindere vorm ook te maken heeft met het team waar hij in speelt. Liverpool stond bekend om het drukzetten en het ballen veroveren op het middenveld, daardoor kwam Virgil ook minder in de problemen. De kans op fouten is nu vele malen groter geworden.”

Koeman heeft dan ook een duidelijke tip voor Van Dijk. “Ik heb altijd tegen Virgil gezegd: ‘Je moet ervan uitgaan dat de speler die naast je staat een fout maakt.’ Dan moet je kijken: sta ik goed? Schat ik de situatie goed in? En soms moet hij gewoon veel harder en korter het duel inkomen, maar dan houdt hij te veel zijn positie. Dat bespreek ik ook met Virgil.”

Concurrentie bij Oranje

Volgens de oefenmeester heeft Van Dijk voldoende concurrentie bij het Nederlands elftal, waardoor hij de komende maanden aan de bak moet om zijn positie te verdedigen. Koeman lijkt onder meer tevreden te zijn met de huidige vorm van Matthijs de Ligt, die ondanks de mindere prestaties van zijn team volop complimenten krijgt in Duitsland.

Netherlands
Croatia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 juni 2023 00:56.

Hoort Van Dijk bij Oranje nog altijd in het basisteam?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie