Van der Vaart ‘verliefd’ op Simons: “Hoelang is het geleden?”

Foto: Van der Vaart ‘verliefd’ op Simons: “Hoelang is het geleden?”

Hoewel het seizoen voor PSV als een nachtkaars uit dreigt te gaan, is het huidige voetbaljaar voor Xavi Simons een persoonlijk succes op zich. Want terwijl Simons zijn eerste ‘serieuze’ seizoen in zijn carrière draait, is de 19-jarige aanvallende middenvelder zo langzamerhand onmisbaar geworden voor de Eindhovenaren. In de Eredivisie is de geboren Amsterdammer dit seizoen al goed voor 13 goals en 7 assist. 

Xavi Simons gezicht van PSV én het Nederlands elftal

Nu Simons het belangrijkste gezicht van PSV is geworden, wordt er met regelmaat gediscussieerd over waar de piek van het grote talent ligt. Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, gaf eerder aan veel potentie te zien in Simons en weet zeker dat hij in de wereldtop gaat belanden. En analist Rafael van der Vaart vertelde al eerder dat het Nederlands elftal om Xavi Simons heen gebouwd zou moeten worden. Nu komt de oud-voetballer daarop terug bij Studio Sport : “Hoelang is het geleden dat we zo’n talent hebben gehad? Ik kijk naar potentie en ik denk dat Xavi Simons zoveel potentie heeft, als dat op de juiste manier gemanaged wordt door het Nederlands elftal, dan hebben wij een speler in huis, waarvan wij helemaal niet weten hoe goed die gaat zijn”, vertelt Rafael van der Vaart lovend over de PSV’er.

‘Bellingham verder dan Simons’

Ibrahim Afellay bevestigt de woorden van zijn medeanalist, maar weet niet of je een elftal om het groeibriljantje heen kunt bouwen en trekt de vergelijking met een ander toptalent: “Hij heeft ontzettend veel potentie, maar hij is internationaal niet zo goed. Neem bijvoorbeeld Bellingham, daar kun je wel een elftal omheen bouwen”, geeft Afellay aan bij Studio Sport.

Ben jij ook zo positief?

  • Ik wel
  • Ik niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie