Van der Vaart kraakt Ajax-dissonant: ‘Gek genoeg is hij onomstreden’

Foto: Van der Vaart kraakt Ajax-dissonant: ‘Gek genoeg is hij onomstreden’

Ajax won zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-4. Ondanks de ruime overwinning was er ook nog de nodige kritiek op het spel van de Amsterdammers. Bij Studio Voetbal moest Daley Blind, die dit seizoen al vaker kritiek kreeg te verduren, het opnieuw ontgelden.

Van der Vaart liet aan tafel bij het praatprogramma weten het niet te snappen dat de Ajacied continu wordt opgesteld. “Hij kan op alle posities spelen, maar is nergens de beste. Voor een trainer wel lekker, want er is altijd wel iemand geblesseerd. Maar eigenlijk is er ook altijd een betere centrale verdediger of linksback aanwezig. Toch speelt hij altijd. Ook bij Oranje.”

Blind op de bank

De voetbalanalist snapt dan ook niet dat Schreuder hem altijd in de basis opstelt. “Ik vind hem niet goed genoeg daarvoor momenteel. Hij gaat veel de fout in. Ik heb het gevoel dat er altijd een positie voor hem wordt gecreëerd. Dat is apart. Als je in een slechte fase zit en niet goed speelt, dan is het niet erg om aan de beurt te komen voor een wissel. Maar gek genoeg is hij onomstreden.”

Pierre van Hooijdonk snapt juist wel dat Blind enige krediet heeft. ” ‘Als de trainer een boodschap meegeeft, komt het altijd goed. Ik vooral het idee dat hij sterk gebukt gaat onder alle kritiek die hij kreeg. Dat was er altijd al, maar ik zie in zijn gedrag dat hij over de kook raakt. Vorige week reageerde hij al kribbig. Dat snap ik, want ik vind dat de kritiek zich echt te veel op Daley toespitst.

Moet Schreuder Blind op de bank zetten?

  • Ja, dat zou logisch zijn
  • Nee, moet altijd in de basis staan
887+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie