Van der Vaart haalt uit naar Ajax-spelers: ‘Wedstrijd bewust gesaboteerd’

Foto: Van der Vaart haalt uit naar Ajax-spelers: ‘Wedstrijd bewust gesaboteerd’

Ajax verspeelde zaterdag in een week tijd voor de derde wedstrijd op rij punten. Na de nederlaag tegen PSV (1-2), het gelijkspel tegen Vitesse (2-2), bleef Ajax ook uit bij FC Emmen steken op een gelijkspel (3-3). Rafael van der Vaart heeft het vermoeden dat een aantal spelers van de Amsterdammers ‘bijna expres’ de wedstrijd hebben gesaboteerd.

Aan tafel bij Studio Voetbal stelt Van der Vaart dat een aantal Ajacieden bewust onder hun niveau hebben gespeeld. Daarbij wijst de analist onder andere naar Daley Blind. “Ik ga het gewoon zeggen: het zijn een paar heel nare mannetjes op het veld. Ik denk dat sommige spelers het bijna expres hebben gesaboteerd. Daar leek het op in de eerste helft. Daley Blind viel in en ik zag bij hem een blik in de ogen waarvan ik dacht: die is zó boos, die loopt geen seconde meer voor Schreuder. Je kunt in z’n ogen zien dat hij denkt: lekker dan, die is ook weg. Die was op een oorlogsmissie.”

Ibrahim Affelay denkt niet dat de spelers van Ajax er zo instonden, maar kon wel begrip op brengen voor het standpunt van Van der Vaart. “Als je Blind zag spelen: het leek wel op werkweigering. Hij deed de meest vreemde dingen. Aan de bal maakte hij zoveel verkeerde keuzes.”

Schreuder raakt controle kwijt

Na afloop van de wedstrijd gaf Steven Bergwijn een opvallend interview, waarin hij aangaf dat hij geen idee had wat er moest gebeuren in het veld. Daarnaast was er ook een opvallende Instagram-post van Lorenzo Lucca en Francisco Conceição, die hun onvrede te leken uiten over hun geringe aantal speelminuten. Affelay stelt dat het allemaal signalen zijn dat Schreuder de controle aan het kwijtraken is. “Dat mag wel duidelijk zijn. Als zulke jongens zich ook al gaan roeren, die heel laag in de pikorde staan, en als je het interview van Bergwijn na afloop hoort, die aangeeft dat ze niet wisten wat ze moesten doen.”

Ook Pierre van Hooijdonk vond de uitlatingen van Bergwijn niet heel erg handig. “Als je dit zegt, dan help je je trainer niet.” Van der Vaart haakte ook daar nog op in. “Ik vind dat Schreuder er helemaal niet uit hoeft. Uiteindelijk is een trainer altijd de lul, maar ik heb het gevoel dat de spelers het bijna aan het saboteren zijn. Als je dit zegt (doelend op Bergwijn, red.), dan ben je geen topspeler. Dat vind ik echt. “

Moet Ajax Schreuder ontslaan?

  • Ja, dat is de beste oplossing
  • Nee, hij moet nog de kans krijgen
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie