Van de Ven dacht aan stoppen: ‘Nu in de kroeg of later koning van alle kroegen?’

Foto: Van de Ven dacht aan stoppen: ‘Nu in de kroeg of later koning van alle kroegen?’

Micky van de Ven kent een uitstekend seizoen bij Bundesliga-subtopper VfL Wolfsburg. Maar het had niet veel gescheeld of de jonge mandekker was als puber gestopt met voetballen, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Micky van de Ven: van bijna stoppen naar Europese top?

Op zestienjarige leeftijd deelde FC Volendam aan hem mee dat een contract er voor hem niet in zat. Van de Ven wilde stoppen, zodat hij mee kon in het uitgaansleven met zijn vrienden, maar zijn vader praatte hem om. “Ik was ook aan het puberen. Soms wandelde ik wat over het veld. Ik had steeds minder vertrouwen. Ik zei tegen mijn vader: Fortuna Wormerveer (hoofdklasse) zit hier om de hoek. Ik ga daar een jaar voetballen en daarna zien we wel verder.”

Daar stak vader Marcel een stokje voor. “‘Dat gaat niet gebeuren. Ik ben geen trainer, maar als ik zie dat je terecht op de bank zit, breng ik je persoonlijk naar Fortuna. Dat is niet zo. Blijf knokken’, zei hij. Niet uit trots, maar uit realisme. Ik heb zóveel aan hem gehad. Vooral mentaal, in alle gesprekken. Toen ik bijdehand werd, zei hij ook: ‘Prima, mij heb je er niet mee. Het is jouw droom. Reken erop dat je jezelf later voor de kop slaat’.”

Verleidingen weerstaan

De verleidingen van kroegen en ‘zuipvakanties’ lagen altijd op de loer. “Ik bleef meestal thuis, maar toen ik weinig perspectief had, werd het steeds moeilijker die verleiding te weerstaan. Mijn vader zei dan: ‘Ben je nu het liefst één van de jongens in de kroeg of over twintig jaar koning van alle kroegen? Als je het haalt, kun je later alles dik inhalen. Ik weet dat het zwaar is om nu veel te laten, maar als je het haalt, ben je me later heel dankbaar’.” Daar bleek niets aan gelogen, recent tekende hij nog tot medio 2027 bij in Wolfsburg en veel Europese topclubs houden hem in de gaten.

Transfer in de zomer?

“Ik ben nu vol bezig met het bereiken van Europees voetbal. Ik hoop later Oranje en een Europese topclub te halen. Je weet niet wat dit jaar gebeurt. Met de directeur van Wolfsburg heb ik een goede band en goede gesprekken. De club kan veel eisen, maar heeft ook aangegeven met mij mee te denken”, besluit hij in het AD.

Van de Ven staat binnen 1 jaar in het grote Oranje

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie