Van Bommel incasseert nieuwe dreun: ‘Tikkeltje geluk ontbreekt nu’

Foto: Van Bommel incasseert nieuwe dreun: ‘Tikkeltje geluk ontbreekt nu’

Mark van Bommel kende een uitstekend seizoen bij Royal Antwerp FC, maar inmiddels lijkt de klad er een beetje in te zitten. Zondagavond ging de Nederlandse oefenmeester opnieuw onderuit met Antwerp, dat met 1-0 verloor op bezoek bij Sporting Charleroi. Van Bommel maakt zich dan ook enigszins zorgen over het verval van zijn ploeg.

“Als we deze wedstrijd nog tien keer spelen, winnen we er acht en spelen we er één gelijk”, concludeerde Van Bommel tegenover Het Laatste Nieuws. Vincent Janssen leek Antwerp diep in blessuretijd nog een punt te bezorgen, maar kopt de bal op de lat. Volgens Van Bommel had zijn ploeg dan ook meer verdiend. “En nu verliezen we dus. Het is vreemd, want we spelen beter dan in het begin van het seizoen. Alleen zijn we minder efficiënt.”

Van Bommel was van mening dat zijn ploeg het betere van het spel had, maar zag opnieuw dat zijn elftal teveel kansen mist. “Een gebrek aan efficiëntie is het verhaal van de laatste weken. Het vreemde is dat we nu steeds beter gevoetbald hebben dan in het begin, maar dat we toen negen keer op rij wonnen.”

Door de mindere resultaten is de achterstand op koploper KRC Genk nu zeven punten. In paniek is de oefenmeester echter nog niet. “Maar ik vond ons negentig minuten dominant. Het tikkeltje geluk ontbreekt alleen. Door een paar keer te verliezen hebben we onszelf onder druk gezet. Of ik me zorgen maak? Natuurlijk. En tegelijk ook niet. Als we effectiever zijn, komen de resultaten wel. Zeker als ik zie hoe we voetballen.”

Maakt Van Bommel het seizoen af bij Antwerp?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, hij wordt vroegtijdig ontslagen
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie