Van Basten lovend over PSV-uitblinker: ‘Oranje-materiaal’

Foto: Van Basten lovend over PSV-uitblinker: ‘Oranje-materiaal’

Marco van Basten was woensdagavond erg te spreken over het spel van Jerdy Schouten. De PSV-er viel in positieve zin op in het duel met RC Lens. Malik Tillman kon Van Basten minder bekoren, vertelt hij bij Ziggo Sport.

‘Hij is echt een belangrijke aankoop geweest voor PSV’

“Schouten vond ik echt goed spelen”, begint Van Basten zijn analyse vol complimenten. “Hij hield de bal in de ploeg en ging daarnaartoe waar hij naartoe moest. Hij temporiseerde en speelde geen bal verkeerd. Hij was echt een rustpunt. Veerman vond ik ook goed aan de bal, maar Schouten was nóg belangrijker.”

Door Schoutens goede spel lijkt een oproep voor Oranje aanstaande, vindt de oud-spits van Ajax en AC Milan: “Dit is zeker Oranje-materiaal. Aan de bal is hij heel comfortabel. En hij weet wanneer hij wel en wanneer hij niet moet gaan. Hij is echt een belangrijke aankoop geweest voor PSV en komt heel volwassen over. Ik vind het echt een goede speler.”

Zwakke schakel

Over invaller Malik Tillman was Van Basten minder te spreken. “Die Tillman komt erin op het middenveld en gaat vervolgens helemaal voorin druk zetten”, begint de Gouden Bal-winnaar. “Als middenvelder moet je, als de tegenstander aan de bal is, gewoon meedoen. Je moet de verdediging helpen. En op veel momenten was hij er niet. Dan weet je niet wat topvoetbal inhoudt.”

“Dit zijn momenten, dat kun je niet vaak genoeg aanhalen”, vervolgt Van Basten. De oud-voetballer vindt dat Tillman gecoacht had moeten worden: “Als je zo’n Tillman ziet lopen of middenvelders die niet schakelen, of Bakayoko die regelmatig te laat is, dan ga je het niet redden. Je trekt het elftal op een heel verkeerde manier uit elkaar. Daar moet hij op gecoacht worden.”

Tillman viel dramatisch in

  • Ja, klopt
  • Nee, viel wel mee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie