Van Basten fileert ‘passieve’ Ajax-kopstukken

Foto: Van Basten fileert ‘passieve’ Ajax-kopstukken

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor het huidige beleid van Ajax. Volgens de oud-trainer en oud-speler van de Amsterdammers slaat het nergens op dat er de afgelopen jaren niks is gebeurd en dat Alex Kroes straks allemaal maar moet gaan oplossen. Volgens Van Basten hebben de huidige beleidsbepalers lopen slapen.

Van Basten laakt passieve houding Ajax-leiding

Bij het Ziggo Sport-programma Rondo spreekt Van Basten zijn verbazing uit over de gang van zaken in Amsterdam en vraagt hij zich hoeveel ingrepen aanstaand algemeen directeur Kroes wel niet moet plegen. “Hoeveel mensen moet hij vervangen, hoeveel mensen moet hij aanstellen? Op elk niveau is het.”

Collega-analist Khalid Boulahrouz denkt dat Kroes voor Ajax de juiste man is om orde te scheppen in de chaos en wijst op goede werk dat de voetbalbestuurder bij AZ heeft verricht. Ook Rafael van der Vaart heeft vertrouwen in de nieuwe beleidsbepaler. “Hij is wel heel goed, hoor. Hij gaat de redding van Ajax worden.”

Van Basten vindt het echter van de zotte dat de beleidsbepalers in de tussentijd hebben stilgezeten. “Bij Ajax heb je nu toch ook allemaal mensen zitten? Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst, Danny Blind. Wat zijn zij aan het doen? Je kan toch in de tussentijd, voordat Kroes komt, ook dingen beslissen? Je kan toch niet alles maar laten gebeuren?” San Marco ziet dat Ajax daardoor stil blijft staan. “Dat is wat er nu eigenlijk gebeurt. Er wordt al twee jaar lang niets gedaan volgens mij, iedereen kan maar wat doen, omdat de baas pas in 2024 komt. Dat kan toch niet?”

Eens met Van Basten?

  • Ja, Ajax staat te lang stil
  • Nee, er gebeurd genoeg bij Ajax
327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie