United pakt zonder Van de Beek zege in extremis

Manchester United heeft belangrijke punten gepakt in de Premier League. Wolverhampton Wanderers dacht de thuisclub op 0-0 te kunnen houden, maar in extremis viel de bal alsnog binnen: 1-0.

Het duel begon met één Nederlander aan de aftrap. Donny van de Beek moest opnieuw op de bank beginnen bij Manchester United, maar bij de opponent kreeg Ki-Jana Hoever (eveneens ex-Ajax) wel een basisplaats toegewezen. Door zijn fout gingen de ‘Wolves’ bijna met een achterstand de kleedkamer in, maar Bruno Fernandes stuitte op landgenoot Rui Patrício.

United en Wolverhampton maakten er geen spektakel van. De bezoekers begonnen nog wel goed en namen zelfs bijna de leiding vanuit een vrije trap. Verdediger Romain Saïss, die enkele dagen geleden nog de gelijkmaker produceerde tegen Tottenham Hotspur (1-1), zag zijn knappe kopbal boven doelman David de Gea op de lat ploffen.

United-manager Ole Gunnar Solskjaer had Edinson Cavani een basisplaats toegewezen. De Uruguayaanse spits dacht in de tweede helft de ban eindelijk te breken, maar de assistent-scheidsrechter stak zijn vlag de lucht in en de VAR bevestigde zijn gelijk vervolgens. United bleef daardoor worstelen, al leverde dat gek genoeg geen invalbeurt op voor Van de Beek.

Diep in blessuretijd viel de 1-0 alsnog. Marcus Rashford zag zijn schot van richting veranderen door toedoen van Saïss en daardoor viel de bal in de korte hoek binnen. United komt zodoende op twee punten van koploper Liverpool.

Scoreverloop: 1-0 (90′) Marcus Rashford

Begrijp je dat Van de Beek zo weinig speelt?

39+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd