United keihard door de mangel gehaald: “Er zijn valse beloftes gedaan”

Foto: United keihard door de mangel gehaald: “Er zijn valse beloftes gedaan”

Jesse Lingard is met een slecht gevoel vertrokken bij Manchester United afgelopen zomer. De 30-jarige aanvaller, die inmiddels voor Nottingham Forest speelt, claimt dat er bepaalde beloftes niet zijn nagekomen na zijn uitleenbeurt aan West Ham United.

Lingard doorliep de jeugdopleiding van United en brak door toen Louis van Gaal de leiding had over de eerste ploeg. Na een goede periode onder José Mourinho, kwam de aanvaller minder in het stuk voor onder Ole Gunnar Solskjaer. Lingard verdween naar de achtergrond en werd in de tweede seizoenshelft in 2020/2021 verhuurd van West Ham.

Bij The Hammers begon Lingard zich weer voetballer te voelen en kende een sterke periode met negen goals en vijf assist in zestien duels. Na zijn terugkeer bij The Mancunians viel de 32-voudig international weer buiten de boot, eerst onder Solskjaer en daarna bij interim-manager Ralf Rangnick. “Ik heb geen idee wat het probleem was”, blikt Lingard terug in gesprek met The Telegraph. “Ik heb tot op de dag van vandaag geen antwoord gekregen waarom ik niet speelde. Ik heb het ook niet gevraagd.”

Valse beloftes

Lingard verlangde toentertijd vooral naar een eerlijke uitleg. “Maar dat gebeurde niet. Er zijn valse beloftes gedaan. Ik trainde altijd goed en was klaar om te spelen. Als je dan geen minuten krijgt, is dat heel frustrerend. Ik ben alleen niet het type dat dan vervelend gaat doen, in de kleedkamer ben ik altijd vrolijk. Ik bleef hard trainen en m’n best doen als ik mocht invallen, maar het was moeilijk.”

Dinsdagavond keert Lingard voor het eerst terug op Old Trafford. “Het zal mooi worden, maar we willen de wedstrijd ook gewoon winnen. Het is wel een mooie kans voor mij om afscheid te nemen. Daar ben ik namelijk nooit echt aan toegekomen.”

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie