United-fans lyrisch over basisdebuut Sofyan Amrabat

Foto: United-fans lyrisch over basisdebuut Sofyan Amrabat

Fans van Manchester United zagen dinsdagavond Sofyan Amrabat schitteren voor hun club. Waar er vooraf twijfels waren over de Marokkaans-Nederlandse middenvelder, is er nu vooral lof. Amrabat domineerde het middenveld in het gewonnen bekerduel met Crystal Palace (3-0).

‘We gaan minstens vijf goede seizoenen van hem zien’

Hij was nog niet volledig fit, maar toch startte Sofyan Amrabat gisteren in de basis bij Manchester United. Onder leiding van Ten Hag speelde Amrabat als linksback. De (van oorsprong) middenvelder speelde 61 minuten mee, waarin hij de bal 92 keer beroerde. Hij passte 81 keer en daarvan kwamen 78 passes aan (96%). Ook defensief vervulde hij zijn rol uitstekend. Amrabat won de helft van zijn tackles.

Zelf was de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord apetrots na zijn debuut: “Sinds ik een kleine jongen was heb ik heel hard gewerkt om tot hier te komen”, begint de nieuwste aanwinst van Ten Hag. “Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen. Echt geweldig.”

Het team helpen

Amrabat speelt voor het logo op de borst, altijd. Dat is nu dus voor The Red Devils. Aan Ten Hag vertelde hij dat hij alles wil doen om het team te helpen: “Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs op doel als het moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal. Ik ben natuurlijk geen echte linksback die langs de zijlijn rent, maar op mijn manier heb ik het team kunnen helpen.”

Lyrische fans

Niet iedereen liep warm voor een transfer van Amrabat naar United. Hij zou niet passen bij het niveau dat de club uit Manchester nastreeft. In zijn eerste wedstrijd voor The Mancunians heeft hij alle twijfelaars de mond gesnoerd. De meeste fans zijn op X, het voormalige Twitter, dan ook lyrisch over het optreden van Amrabat.

Net als Van Persie, gaat Amrabat weer een titel naar Old Trafford brengen

  • Ja, hij is een dragende speler
  • Nee, misschien de Carabao Cup
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie