Uitblinker Amrabat baalt: “Vooral heel pijnlijk als je zo dichtbij bent”

Foto: Uitblinker Amrabat baalt: “Vooral heel pijnlijk als je zo dichtbij bent”

Sofyan Amrabat baalt flink van het mislopen van de WK-finale met Marokko. Het sprookje barstte tegen Frankrijk uiteen. De uitblinker toonde zich na afloop erg emotioneel.

“Wat moet ik zeggen?”, vroeg Amrabat zich hardop af voor de camera’s van de NOS. “Dit is gewoon heel erg zuur. Meer kan ik er even niet van maken. Vanaf het begin lieten ze de bal aan ons, dat is een compliment.”

Amrabat merkte tegen de titelverdediger dat zijn status is gegroeid tijdens dit WK. “Ze lieten onze centrale verdedigers vrij. Hun spits, Olivier Giroud, heeft me echt overal op het middenveld gevolgd. Ik zei nog tegen hem: hou nou eens op. Maar hij zei dat hij de opdracht had gekregen om dat de hele wedstrijd te doen.”

“Door een stomme tegengoal kwamen we 1-0 achter. Dan loop je achter de feiten aan”, analyseerde Amrabat. “Als je 1-0 voor staat, is het comfortabeler voetballen. Maar door die 0-1 speelden we de Fransen in de kaart. Dan hebben ze zoveel snelheid voorin… We moeten vooral trots zijn dat we zo tegen de regerend wereldkampioen spelen. Een groot compliment naar heel Marokko.”

“We hebben alles gegeven”

“We hebben echt alles gegeven”, kijkt de in Nederland opgegroeide middenvelder terug, die zich realiseerde hoe het leefde onder de bevolking. “Natuurlijk, je krijgt van alles mee. Maar op het WK is het vooral leven in een tunnel. Dat is wat je doet. Je concentreert je op wedstrijden, op het herstellen en weer goed spelen.”

De emotionele middenvelder vindt het lastig om de prestaties samen te vatten. “Als we terugkijken beseffen we het vast. Nu is het vooral zuur. Of ik er om kan lachen straks? Misschien juist niet. Het is toch vooral heel pijnlijk als je zo dichtbij bent.”

Wint Marokko van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jammer dat Marokko niet in de finale staat?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie