Tuchel geeft eigen verbazing toe bij Bayern-presentatie, Kahn onder vuur

Foto: Tuchel geeft eigen verbazing toe bij Bayern-presentatie, Kahn onder vuur

Er klinkt in Duitsland harde kritiek op Bayern München, dat ondanks de Champions League-zege op Paris Saint-Germain en het feit dat de achterstand op Borussia Dortmund in de Bundesliga slechts één puntje bedraagt toch trainer Julian Nagelsmann op de keien zette deze week. Vanmiddag is Thomas Tuchel gepresenteerd als opvolger.

Mario Basler fileert Bayern München: ‘Gefeliciteerd, FC Hollywood’

Ex-speler Mario Basler heeft geen goed woord over voor de gang van zaken in Beieren. “Het heeft me totaal verrast. Ik ben verbijsterd. Een paar dagen geleden schaarden ze zich nog duidelijk achter Nagelsmann. Ik weet niet wie er ineens een kort lontje had. Het maakt niet uit wie deze beslissing heeft genomen, een aantal mensen in het bestuur van Bayern moet eens nadenken of ze geschikt zijn voor deze baan”, stelt Basler bij Sport1.

“Je bent nog in de strijd om alle prijzen. Je staat tweede in de Bundesliga, maar volgende week speel je de topper tegen Dortmund. Win je die, dan ben je weer koploper. Er moet iets zijn gebeurd. Ik kan het me niet anders voorstellen, want pas een week na een nederlaag afscheid nemen van een trainer… Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. (…) Als je zo’n beslissing donderdagavond maakt en dat lekt uit, moet ik zeggen: gefeliciteerd, FC Hollywood! Ik ging ervan uit dat FC Bayern eindelijk een coach had die vijf, zes jaar zou blijven, iemand die een nieuwe succesperiode ging inluiden. Ik duim voor Nagelsmann, want hij is een uitstekende trainer. Misschien kiest hij voor Tottenham Hotspur of Real Madrid”, aldus Basler.

Reactie Oliver Kahn

Directeur Oliver Kahn erkent dat het ‘geen makkelijke beslissing was’. “Neem maar van mij aan dat ik er slecht van heb geslapen. Achter de trainer Julian Nagelsmann zit ook nog een mens. Julian is en blijft een uitstekende trainer en we hebben ook op persoonlijk vlak goed samengewerkt.” Waarom werd hij dan toch ontslagen? “We hebben een van de beste selecties van Europa, maar toch verbeterde de stabiliteit van het team niet. We kunnen niet tevreden zijn met de resultaten in de tweede seizoenshelft.”

Tuchel verbaast zichzelf

Tuchel werd vorige week gepolst door technisch manager Hasan Salihimidzic. “Ik was compleet verrast, ik had het totaal niet verwacht. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik mijn carrière in het buitenland zou vervolgen”, zegt de Duitser op de persconferentie vandaag. “Het is een grote eer om door Bayern te worden gevraagd. Het DNA van de club is duidelijk gedefinieerd. Het gaat om winnen, dus de opdracht is duidelijk. En met deze selectie kan je om elke prijs meespelen. Het is een van de meest getalenteerde selecties van Europa.”

Tuchel is een betere coach dan Nagelsmann

  • Eens
  • Oneens
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
70+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
30+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
43+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
274+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
239+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
839+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
165+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
374+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
763+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
326+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie