TRANSFERUURTJE: Ziyech-transfer, ‘fooi’ voor David Neres

Foto: TRANSFERUURTJE: Ziyech-transfer, ‘fooi’ voor David Neres

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Nederland:

Het ziet ernaar uit dat David Neres zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld heeft. De Amsterdammers willen de Braziliaanse vleugelspits verkopen en vragen een gering transferbedrag voor zijn diensten: volgens De Telegraaf ‘slechts’ vijftien miljoen euro. Het dagblad bericht op maandagochtend: “De boodschap dat Ajax David Neres (24) deze wintertransferperiode wil verkopen, is doorgedrongen in Europa. Inmiddels is er volop belangstelling voor de Braziliaan, die voor circa vijftien miljoen euro mag vertrekken. Een van de clubs die Neres willen inlijven is Shakhtar Donetsk, maar de Oekraïners hebben concurrentie. Pas als Neres is verkocht, kan Marc Overmars – na Brian Brobbey – vol voor zijn tweede wintertarget gaan: Steven Bergwijn.”


Brian Brobbey maakt het seizoen af bij Ajax na een mislukt half jaar in de Bundesliga bij RB Leipzig. De Amsterdammers huren de jonge spits (zonder optie tot koop), maar een definitieve transfer in de aankomende zomer is allesbehalve uitgesloten. Daar staat de bonkige centrumaanvaller zelf in ieder geval voor open, vertelt hij aan De Telegraaf: “Uiteindelijk zijn Ajax en RB Leipzig geen optie tot koop overeengekomen, omdat Leipzig die niet in het contract wilde. Na het seizoen praten we verder.” Eerst ligt zijn focus op het sportieve: “Het seizoen is geslaagd als we kampioen worden en de beker pakken. En hopelijk de Champions League winnen. Wie weet…”

Buitenland:

Het gaat niet goed met Hakim Ziyech, die amper nog gebruikt wordt door Chelsea-coach Thomas Tuchel. De Marokkaanse ‘tovenaar’ speelt een bijrol op Stamford Bridge en een nieuwe transfer begint meer en meer voor de hand te liggen… Het Algemeen Dagblad trekt vandaag een pijnlijke conclusie: “Als Romelu Lukaku al ontevreden is bij Chelsea, dan moet dat voor Hakim Ziyech zeker gelden. De Marokkaanse aanvaller zwijgt, maar kwijnt langzaam weg bij een club die ondertussen de koppositie uit zicht ziet verdwijnen.” Ziyech spreekt zijn onvrede niet uit, maar zijn vriend Karim El Ahmadi weet: “Diep vanbinnen is Hakim over bepaalde dingen vast erg teleurgesteld. Maar ik heb ook weleens tegen hem gezegd: Hakim, jij hebt wel de Champions League gewonnen, hè.”


“Maar Ziyech legt de lat als voetballer altijd heel hoog”, voegt het AD daaraan toe. “En op de bank zitten bij een club die Manchester City ziet weglopen zit ver onder zijn streven. Een beetje meehobbelen bij Chelsea, dáár is hij niet voor naar Londen gekomen. Een verhuurperiode om van die verfoeide bank af te komen? Dat klinkt logisch, maar is natuurlijk niet zo eenvoudig.” De krant noemt de opties: “Als Chelsea al meewerkt in een seizoen waarin door corona de selecties vaak smaller zijn dan ooit, dan gaat het ze nooit om het geld. Binnen Engeland een concurrent versterken door Ziyech uit te lenen? Uitgesloten. Barcelona is wel geïnteresseerd, maar heeft geen geld. Sevilla? Ook geen steenrijke club. De interesse van Borussia Dortmund? Dat zou slechts een gerucht zijn. De Italiaanse clubs? Die kunnen niet wedijveren met Chelsea op financieel gebied. Ajax? Bij Ziggo Sport zei Ziyech vorige maand dat hij er graag zou terugkeren, maar hij had het toen vast over een paar jaar van nu.”

Niemand zou gek opkijken als Kylian Mbappé ervoor kiest om Paris Saint-Germain na het lopende voetbalseizoen in te ruilen voor Real Madrid. Al helemaal niet omdat De Koninklijke naar verluidt bereid is om goud geld te betalen voor zijn doelwit… In de afgelopen zomer brachten de Madrilenen tot drie keer toe een bod uit op de international van het Franse nationale team, maar technisch directeur Leonardo van PSG zei keer op keer ‘nee’. Over een half jaartje is Mbappé echter transfervrij en heeft de Braziliaan geen poot meer om op te staan. Volgens de Spaanse omroep ABC is voorzitter Florentino Pérez van Real van plan om de 23-jarige spits een bijzonder gepeperd aanbod te doen. In het Estadio Santiago Bernabéu zou hij maar liefst 21 miljoen euro per seizoen kunnen verdienen en daarnaast ligt er naar verluidt een tekenpremie van… veertig miljoen euro voor hem klaar!

Verdien 17 keer je inleg als Real Madrid de Champions League wint!

Moet Ziyech bij Chelsea vertrekken?

  • Ja
  • Nee
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie