TRANSFERUURTJE: Núl euro voor PSV, Ajax wil ‘nieuwe Neymar’

Foto: TRANSFERUURTJE: Núl euro voor PSV, Ajax wil ‘nieuwe Neymar’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bij PSV had men zich stiekem misschien al rijk gerekend: Mohamed Ihattaren is een van de beste voetballers van zijn generatie en daar hoort een pittige transfersom bij. Het lijkt er momenteel echter niet op dat de Eindhovenaren veel gaan verdienen met de verkoop van hun talent… Valentijn Driessen schrijft vandaag in zijn column in De Telegraaf: “De controverse tussen het paradepaardje Ihattaren en hoofdtrainer Schmidt bereikte rond de Europese uitschakeling z’n climax. Met een verbanning uit de selectie voor PSV-Ajax en een ongekend en vernietigend statement van de club tot gevolg. Voor Ihattaren hoopt PSV te zijner tijd 40, 50 miljoen euro te ontvangen.” Dat ‘feestje’ gaat echter mooi niet door: “Maar met een contract tot medio 2022, Ihattarens weigerachtige houding tussentijds bij te tekenen, z’n opzichtige geflirt met Ajax en problemen met Schmidt kan het zomaar zo zijn dat Ihattaren komende zomer voor weinig, of de zomer daarop voor 0 euro de deur uitloopt. Het laatste valt niet uit te sluiten. Ihattarens vriend Brobbey – beiden hebben Raiola als zaakwaarnemer – vertrekt na dit seizoen ook gratis bij Ajax.”

In de afgelopen wintertransferperiode nam Ajax (met het oog op het vertrek van Quincy Promes naar Spartak Moskou) Oussama Idrissi op huurbasis over van Sevilla. Voor het nieuwe seizoen willen de Amsterdammers echter een andere buitenspeler hebben. Het is geen geheim dat de nummer één van de Eredivisie op een samenwerking aast met Kamaldeen Sulemana, die furore maakt bij FC Nordsjaelland. In Denemarken wordt de Ghanees zelfs vergeleken met Neymar van Paris Saint-Germain. Volgens Mikkel Lundby Langer, die de Superligaen volgt voor het Deense persbureau Ritzau, is die vergelijking zo gek nog niet. Voetbal International citeert hem: “Als je kijkt naar de speelstijl van Kamaldeen snap ik het wel. Het is een logische vergelijking, maar natuurlijk is er wel een enorm niveauverschil met Neymar. Kamaldeen is onvoorspelbaar door zijn tweebenigheid. Zijn rechtervoet is het sterkst, maar het links kan hij ook schieten of een voorzet geven.” Ajax kreeg Sulemana op zijn radar door scout John Steen Olsen, de man achter de transfers van Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen naar de Johan Cruijff ArenA. Het is echter geen zekerheidje dat de aanvaller ook daadwerkelijk naar onze hoofdstad vertrekt, want ook Bayer Leverkusen en Sporting Portugal zijn concreet. Sulemana kost sowieso méér dan 10 miljoen euro.Owen Wijndal presteert dit seizoen uitstekend voor AZ en heeft zijn debuut gemaakt bij het Nederlands elftal. Misschien zit er nog wel meer in het vat voor de vleugelverdediger, want volgens de Spaanse roddelmedia wil FC Barcelona hem hebben. Althans, we kunnen op maandagochtend lezen dat oefenmeester Ronald Koeman de naam van de back zou hebben laten vallen bij het technisch secretariaat in het Camp Nou-stadion. De Catalanen zijn op zoek naar een stand-in voor Jordi Alba en de voormalige Oranje-bondscoach is een fan van de kwaliteiten van de AZ’er. Er zou positief gereageerd zijn op de suggestie van Koeman, omdat Wijndal een relatief goedkope speler is voor Barça. Naar verluidt wil technisch directeur Max Huiberts van de Alkmaarders 15 miljoen euro voor hem hebben en dat is niet onhaalbaar, ondanks de gigantische schuld van de huidige nummer twee van La Liga (meer dan één miljard euro, red.).

Buitenland:

Eric García timmerde een tijdlang behoorlijk hard aan de weg bij Manchester City, maar de verdediger beschikt over een aflopend contract in het Etihad Stadium dat hij niet wil verlengen, en daarom komt hij amper nog aan de bak voor de Citizens. De laatste twee wedstrijden van de nummer één van de Premier League zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie, en oefenmeester Josep Guardiola zegt in de Engelse media: “Dat doet me pijn, want Eric is als een zoon voor mij. In het afgelopen seizoen was hij na de lockdown onze beste verdediger. Hij heeft nooit een fout gemaakt en deed het nog goed in de kwartfinale van de Champions League.” García gaat een in het oog springende transfer maken: “Ik geloof dat hij straks naar Barcelona gaat. Die club haalt geen gemiddelde spelers; Barcelona haalt alleen topspelers. Eric is zo’n speler. Dat hij voor de laatste twee wedstrijden niet geselecteerd werd, breekt mijn hart.”

FC Barcelona presteert nogal wisselvallig dit seizoen en het is dan ook zeker geen gegeven dat oefenmeester Ronald Koeman na de zomer nog voor de groep staat in Catalonië. Naar verluidt heeft Joan Laporta al een vervanger geïdentificeerd. De belangrijkste presidentskandidaat heeft zijn zinnen volgens het medium RAC1 gezet op een samenwerking met Mikel Arteta, die het nu nog voor het zeggen heeft in het Emirates Stadium bij Arsenal. De Spanjaard zou op poleposition liggen om het stokje na het huidige voetbalseizoen over te nemen van Koeman. Na de overwinning op Sevilla van afgelopen zaterdag (2-0) toonde de oud-bondscoach van het Nederlands elftal zich strijdbaar: “Barça moet altijd winnen en bovenaan staan in de competitie. In alle competities moeten we voor onze kansen blijven gaan.” Ook Xavi Hernández (hoofdtrainer bij Al-Sadd uit Qatar) én coach Erik ten Hag van Ajax worden in verband gebracht met het hoofdtrainerschap in het Camp Nou-stadion.

Vertrekt Ihattaren?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:10
1+
‘Grote verrassing bij Oranje-opponent Frankrijk’
20:08
15+
EK-voorselectie Oranje: Bergwijn en Gravenberch in beeld
20:02
4+
‘PEC Zwolle haalt versterking op in Waalwijk’
19:53
0+
Voorspelling: wie pakt in de laatste speelronde de landstitel, Manchester City of Arsenal?
19:45
144+
‘Eredivisie-rentree voor Stefan de Vrij’
19:35
33+
Luuk de Jong: “Krijg wel berichten uit de Achterhoek”
19:22
200+
‘Ajax-vertrek voor 99% zeker’
19:11
112+
‘Feyenoord-leiding voert eerste gesprek’
19:00
103+
‘Ajax-breuk zeer realistisch’
18:50
52+
Spaan baalt van Ajax-vertrek: “Alleen belust op miljoenen”
18:30
18+
Ten Hag komt met boodschap aan United-fans richting belangrijke eindfase
18:10
186+
Redding van Vitesse stap dichterbij
17:50
23+
Mooie optie voor Advocaat: dispensatie voor tweevoudig Oranje-international
17:30
25+
Zo doen Ronaldo en Messi het op de lijst best verdienende sporters
17:10
169+
Fans Twente en AZ boos om opvallende programmering ESPN
17:00
65+
Koeman, Taylor moet mee naar EK! | Raad van Aad #45
16:44
2909+
Pikant gerucht op Ibiza: Vrouw ESPN-analist gaat vreemd met PSV’er
16:21
81+
Verschrikkelijk nieuws voor de voetbalfan uit politiek Den Haag
16:08
23+
‘Manchester City mist sterkhouder Ederson in titelrace’
15:33
30+
‘Opvolger van Allegri bij Juventus in beeld’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie