TRANSFERUURTJE: Berghuis-oorlog, Ajax-dubbelslag

Foto: TRANSFERUURTJE: Berghuis-oorlog, Ajax-dubbelslag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Het begint er meer en meer op te lijken dat de voorgestelde overstap van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax uit zal draaien op een juridische strijd. Beide Eredivisie-topclubs willen namelijk niet wijken, schrijft Voetbal International op dinsdagochtend. De contractueel vastgestelde afkoopsom van de aanvaller is 4 miljoen euro, maar de Rotterdammers vinden dat dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. VI: “Natuurlijk moet Feyenoord íéts. Berghuis zomaar naar Ajax laten gaan, is geen optie en dus onderzoekt de club of zij niet méér kan vragen dan vier miljoen.” Het blad vervolgt: “Als Ajax echt wil doorpakken, zal de club ook niet te lang kunnen wachten. Normaal gesproken is dat ook niet de stijl van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Maar Marc Netto is er ook niet het type naar zomaar met geld te smijten. Ajax interpreteert de clausule in het contract van Berghuis weer op zijn eigen manier: vier miljoen. Wellicht dat er nog wat kan worden gewheeld en gedeald met tekengeld, alleen zal dat Feyenoord niet heel veel méér opleveren. Maar ieder beetje extra is misschien wel meegenomen.”


Ajax is van zins om Feyenoord-sterspeler Steven Berghuis snel te presenteren als nieuwe aanwinst, maar dat betekent zeer zeker niet dat de Amsterdammers afzien van de komst van FC Nordsjaelland-buitenspeler Kamaldeen Sulemana. Voetbal International geeft op dinsdagochtend een update: “Ajax aast ook nog altijd op de Ghanese buitenspeler Kamaldeen Sulemana van het Deense FC Nordsjælland. De negentienjarige aanvaller was vorige week in Amsterdam en kreeg daar een rondleiding bij de club. De verwachting is nog altijd dat de deal op korte termijn wordt beklonken, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo is ook Manchester United gecharmeerd van Sulemana.” Directeur voetbalzaken Marc Overmars moet ook wel nieuwe aanvallers kopen, want Antony gaat met Brazilië naar de Olympische Spelen en David Neres zoekt een nieuwe club. “Met de jonge en talentvolle Sulemana, die mogelijk aanpassingstijd nodig heeft, en de ervaren Berghuis wil Ajax adequaat handelen op de transfermarkt. De club zal met de komst van de Feyenoord-aanvaller een belangrijke grens verleggen. Financieel nam Ajax in de voorbije jaren flink afstand van de concurrentie.”

Vangelis Pavlidis hield Willem II in mei in de Eredivisie middels een weergaloze solo. Na afloop werd zijn afscheid uit Tilburg al aangekondigd en inmiddels lijkt duidelijk dat diens toekomst in Alkmaar ligt, bij AZ. Het Brabants Dagblad bericht: “Pavlidis heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de club uit Alkmaar. AZ en Willem II steggelen nog over de transfersom. De Alkmaarders willen maximaal 2,5 miljoen euro uitgeven. Als de clubs overeenstemming bereiken, dan zal dat vermoedelijk niet vóór 1 juli bekrachtigd worden.” Dit heeft namelijk te mnaken met de bepaling van de omzet voor de NOW-regeling (coronasteun). Pavlidis heeft nog één contractjaar te gaan bij Willem II. Om die reden moet de club uit Tilburg de spits deze zomer verkopen. Afgelopen seizoen maakte hij twaalf goals in 34 competitiewedstrijden.


Eredivisionist sc Heerenveen is maandag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Joey Veerman was op de eerste training aanwezig, maar of hij de club trouw blijft is onzeker. Voetbal International schrijft: “De sleutel ligt bij Veerman. Wordt de Volendammer verkocht, dan ontstaat er voor Heerenveen wat financiële ruimte. Interesse is er voldoende, maar de grote vraag is echter welk bedrag Veerman gaat opleveren. Zoals bekend maakten de Friezen de afgelopen twee zomers flinke klappers met de transfers van Michel Vlap en Chidera Ejuke.” “Inzake Veerman hoopt Heerenveen opnieuw op de jackpot, denk daarbij aan een bedrag van tien miljoen euro”, zo weet VI. “Of dat reëel is, zal de komende weken moeten blijken.

Lucas Pratto is terug in Argentinië na zijn verhuurperiode bij Feyenoord en omdat ook Nicolas Jörgensen de club wil verlaten, zitten de Rotterdammers krap in hun centrumspitsen. Sam Lammers wordt genoemd als optie, maar er valt nu nog een naam van een mogelijke versterking. Volgens VolendamInside zou de stadionclub in Samuele Mulattiere de gewenste spits zien. De 20-jarige Italiaan is eigendom van Internazionale, maar maakte afgelopen seizoen veel indruk als huurling van FC Volendam. Zo trof hij in de Keuken Kampioen Divisie achttien keer doel in dertig duels. Zijn verbintenis bij de Serie A-kampioen loopt nog tot medio 2023.

Pavlidis een goede aanwinst voor AZ?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie