TRANSFERUURTJE: Berghuis clasht met fans, Messi-paniek

Foto: TRANSFERUURTJE: Berghuis clasht met fans, Messi-paniek

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Toen Steven Berghuis onlangs de groepsapp van de spelersgroep van Feyenoord verliet had je de poppen wel aan het dansen. Een vervelende actie van de aanvaller die naar Ajax wil transfereren? Volgens het Algemeen Dagblad zit het anders. De krant onthult namelijk op woensdag: “Dat Berghuis wat te verduren gaat krijgen is wel duidelijk. De international stapte deze week uit de groepsapp die spelers van Feyenoord met elkaar hadden aangemaakt. Niet omdat hij nu al speler is van Ajax, maar omdat zijn telefoonnummer was uitgelekt en aanhangers van Feyenoord hem volgens een ingewijde ‘vervelende teksten stuurden’.” Het AD gaat verder: “Berghuis schafte dus kort voor zijn vakantie snel een ander telefoonnummer aan. De aanvaller had wel al speler van Ajax willen zijn, net zoals Frank Arnesen vorige week van Marc Overmars te horen kreeg dat de Amsterdammers haast wilden maken met het vastleggen van de rechterspits. Voor een habbekrats jubelden ze in de Johan Cruijff ArenA.”

Dat Nicolai Jörgensen geen toekomst meer heeft bij Feyenoord staat eigenlijk wel vast, maar is er nog een club die wat miljoenen voor hem wil betalen? Mogelijk niet, aldus Hans Kraay jr. bij De Oranjezomer, maar de Rotterdammers willen tóch van hem af. De televisiepersoonlijkheid onthult: “Ik heb begrepen dat ze nog een dag of tien, veertien willen wachten. Of er nog een transfersom voor Jörgensen wordt geboden. En anders wordt het shake hands, alles verscheuren en dan bespaart Feyenoord zich 1,7 miljoen euro aan salariskosten.” Johan Derksen ziet dit niet gebeuren: “Daar moet hij wel akkoord mee gaan. Ik denk toch wel dat hij de helft wil meenemen van dat bedrag. En anders blijft hij gewoon zitten. Dan moet Feyenoord die 1,7 miljoen euro gewoon betalen. Zeker als er geen nieuwe club komt.”

Buitenland:

We hebben nu al een paar keer kunnen lezen dat Lionel Messi zijn contract zou gaan verlengen bij FC Barcelona, maar dat heeft de superster nog altijd niet gedaan. En morgen is de international en grote held van Argentinië officieel transfervrij… Het dagblad Marca schrijft vandaag: “Messi is vanavond om twaalf uur vrij. Op 16 oktober 2004 maakte een jongen genaamd Leo Messi zijn debuut in het eerste van FC Barcelona. Niemand kon zich voorstellen hoe groot deze speler zou worden. Zijn records komen uit een andere wereld. Deze speler, symbool van de grootsheid van FC Barcelona de afgelopen jaren, kan deze woensdag verrassend om middernacht een vrij man zijn.” Voorzitter Joan Laporta liet eerder al weten dat de deal nog niet helemaal rond is: “Ik blijf rustig. Lionel wil blijven, maar het zal zeker niet makkelijk worden.” De Telegraaf meldt: “Het is volgens Marca heel goed mogelijk dat Laporta vandaag nog alles eruit zal persen om voor middernacht tot een akkoord te komen. Tegelijkertijd beweren bronnen tegenover de sportkrant dat ze beseffen dat dat niet alle problemen in een paar uur kunnen worden opgelost, behalve als een van de partijen opeens toegeeft.”

De naam van Jack Grealish valt elke week wel een paar keer in de Engelse transferbulletins. Manchester City zou een oogje hebben op de international van The Three Lions, maar ook een langer verblijf bij zijn huidige werkgever Aston Villa zou hem geen windeieren leggen. Voetbal International schrijft op woensdag: “Manchester City wil een grote slag slaan met het binnenhalen van Jack Grealish, maar werkgever Aston Villa hoopt hem te behouden. Volgens Telegraph is er een aanbieding bij Grealish neergelegd, met een nieuw contract kan hij circa 175 duizend euro per week gaan verdienen.” Overigens zouden de Citizens alleszins concreet in de markt zijn voor het lievelingetje van de Engelse voetbalfans, maar de regerend landskampioen van de Premier League moet wél meer dan 100 miljoen euro aftikken voor zijn doelwit. En misschien kiest Grealish er wel voor om Villa trouw te blijven…

Gaat Messi verlengen?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet…
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie