TRANSFERUURTJE: Ajax-doelwit zegt ‘nee’, Chelsea slaat om zich heen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-doelwit zegt ‘nee’, Chelsea slaat om zich heen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Joël Veltman maakt zich op voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De 28-jarige verdediger verruilt Ajax voor de Premier League, waar hij bij Brighton & Hove Albion gaat spelen. Veltman is momenteel in Engeland, waar hij een driejarig contract heeft ondertekend. Inmiddels heeft Ajax het nieuws ook bevestigd. Bij Ajax stond Veltman voor een belangrijke keuze deze zomer, met een jaar contract. De verdediger liet doorschemeren open te staan voor een buitenlands avontuur. Vanuit Frankrijk en Italië was er interesse, maar de Oranje-international wilde het liefst naar de Premier League. West Ham United werd regelmatig als nieuwe club geopperd, maar het wordt dus Brighton. Naast West Ham toonden de Seagulls, waar ook Davy Pröpper speelt, de laatste drie jaar regelmatig interesse. Waar Veltman in Amsterdam het afgelopen seizoen louter als centrale verdediger staat geposteerd, komt hij in het Nederlands elftal eigenlijk alleen in aanmerking voor de rechtsbackpositie. Zijn nieuwe club ziet in hem in eerste instantie vooral een vleugelverdediger

Slecht nieuws voor Ajax. De Amsterdammers kunnen de komst van Takefusa Kubo definitief vergeten. De talentvolle Japanse middenvelder heeft geen interesse in een overstap naar Amsterdam, zo meldt AS. De negentienjarige Kubo staat al even in de belangstelling van zowel Ajax als SS Lazio. Beide clubs lijken echter naast de diensten van de Real Madrid-jongeling te grijpen. Kubo heeft namelijk aangegeven liever te gaan voor een langer verblijf in Spanje. Het Japanse talent heeft het idee dat hij daar eerder aan veertig wedstrijden per seizoenen kan komen. Osasuna staat nu dan ook op poleposition in de strijd om Kubo.

Ajax wil deze zomer nog enkele spelers – al dan niet tijdelijk – van de hand gaan doen. Onder andere Kik Pierie maakte die move al, met een huurtransfer naar FC Twente. Pierie kwam nauwelijks aan de bak, nadat hij vorig jaar Heerenveen verruilde voor Ajax. “Het is een heel andere wereld. Het is de top van Nederland en inmiddels ook van Europa. Ik wilde dat graag meemaken en niet al na een half jaar de handdoek in de ring gooien omdat ik niet speelde. Als blijkt dat je toch niet in de plannen van de trainer voorkomt, moet je voor jezelf kiezen en een andere stap maken. Ik ben 20, wil heel graag spelen en bij Ajax was die kans veel minder groot. Dat is de reden dat ik voor FC Twente heb gekozen en heel blij ben om hier te zijn.”

Hans Kraay jr. ziet dat Feyenoord al een mooie selectie op de been heeft gebracht, maar denkt dat de Rotterdammers er verstandig aan doen om de selectie te verbreden. Dat vertelt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports. Hoofdtrainer Dick Advocaat gaf eerder al aan dat hij op een aantal posities nog versterkingen wil halen. Logisch, zo vindt Kraay jr. “Feyenoord speelt met één controleur op het middenveld en heeft daar nu alleen Fer, dus daar wil Advocaat een back-up voor.” De analist denkt zélf aan Urby Emanuelson die momenteel bij FC Utrecht meetraint. De oud-Ajacied zou volgens Kraay jr. zowel op de positie van centrale middenvelder als die van linksback kunnen spelen. “Hij kan op beide posities spelen, wat handig is nu Feyenoord krap bij kas zit.”

Buitenland:

Chelsea moest dit seizoen vrede nemen met een vierde plaats in de Premier League, nadat het op de voorlaatste speeldag nog gepasseerd werd door Manchester United. De Blues mikken komend echter seizoen echter hoger en zijn ondanks de coronacrisis bezig aan een stevig transferoffensief. Hakim Ziyech en Timo Werner werden al vastgelegd en er lijken nog enkele fraaie aanwinsten in de pijplijn te zitten. Maar liefst drie doelwitten van de Blues zouden zelf alvast aansturen op een transfer naar Stamford Bridge. Duncan Castles van de podcast The Transfer Window meldt dat Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Declan Rice (West Ham) aan hun clubs gevraagd hebben om naar Chelsea te mogen trekken. De Daily Mail stelt dan weer dat ook Ben Chilwell (Leicester City) een transfer naar Chelsea zeer ziet zitten: Nicolas Tagliafico van Ajax is het alternatief. Chelsea zal wel zeer diep in de buidel moeten tasten om de drie spelers allemaal te kunnen halen. Leverkusen zou maar liefst 100 miljoen euro willen voor Havertz, terwijl ook West Ham en Leicester de hoofdprijs zullen willen voor hun jonge Engelse internationals.

Liverpool behaalde dit seizoen dan wel zijn eerste landstitel in 30 jaar, desondanks lijkt Jürgen Klopp deze zomer vooral een grote schoonmaak te houden in zijn spelerskern. Met Dejan Lovren (Zenit Sint-Petersburg) en Adam Lallana (Brighton & Hove Albion) zijn de voorbije dagen al twee oudgedienden vertrokken – beide spelers brachten zes jaar door op Anfield. En er zullen nog vertrekkers volgen. De Mirror suggereert dat Divock Origi weleens één van de volgenden zou kunnen zijn om andere oorden op te zoeken. “Er zijn redelijke argumenten waarom Liverpool hem een standbeeld zou moeten geven, gezien de hoogtes die hij de club hielp bereiken. Maar Origi is nu 25 en zijn speelstijl past eigenlijk niet bij wat Liverpool vaak probeert te doen. Het zou dus kunnen dat dit echt het einde voor hem is”, oppert de krant. Origi krijgt zo een plaats in een lijstje met nog zes andere potentiële vertrekkers. Ook Marko Grujic, Harry Wilson, Loris Karius, Yasser Larouci, Ben Woodburn en Xherdan Shaqiri zouden andere oorden mogen, moeten of willen opzoeken.

Zie jij Chelsea volgend seizoen de titel winnen?

  • Ja
  • Nee
464+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie