TRANSFERUURTJE: Ajax blunderde, 75 miljoen voor Van Dijk-superduo

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax blunderde, 75 miljoen voor Van Dijk-superduo

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

In de eerste seizoenshelft ontstond er een heuse hype rond Erling Haaland, die ook wel heel erg veel doelpunten maakte voor Red Bull Salzburg. De spits presteerde uitstekend bij de Oostenrijkers, maar had bijna bij Ajax gespeeld. Althans, de krant La Dernière Heure onthult vandaag dat het de droom van het supertalent was om in de Johan Cruijff ArenA te spelen. In 2018 brak Haaland door bij Molde FK en kwam de eerste belangstelling op gang. De spits kreeg aanbiedingen van verschillende clubs, maar wilde wachten op dat ene voorstel uit Amsterdam. Dat kwam echter niet en uiteindelijk liet de Noor zich verleiden door het sportieve project van Red Bull in Salzburg. Achteraf kunnen we natuurlijk reppen van een Ajax-blunder… De rest van het verhaal is natuurlijk bekend: recentelijk transfereerde Haaland naar Borussia Dortmund, dat slechts 20 miljoen euro voor hem betaalde.


Ajax hoopt Jan Vertonghen terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA, zo bevestigt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou zich echter zorgen maken om het financiële plaatje: andere geïnteresseerden kunnen meer betalen. De bovengenoemde krant onthult op donderdagochtend: “Ajax zou wel willen. De Nederlandse topclub denkt na of ze een nieuwe poging wagen om Jan Vertonghen (bijna 33) terug te halen. Ajax vreest echter op zijn financiële limieten te zullen botsen. De Rode Duivel is straks einde contract bij Tottenham Hotspur. De Spurs zouden graag een jaar doorgaan met Vertonghen, maar de ­contractbesprekingen zitten in het slop. Een akkoord blijft uit. Onlangs wees José Mourinho naar de zaakwaarnemers van ­Vertonghen als de schuldigen voor het oponthoud.”

Besiktas heeft onlangs een aanbieding neergelegd bij PSV en het management van Érick Gutiérrez, maar het lijkt er momenteel niet op dat de clubs eruit gaan komen. Volgens de Mexicaanse media is er een conflict ontstaan over de voorgestelde transfer. Volgens de Mexicaanse versie van ESPN willen de Turken de middenvelder huren mét een optie tot koop. In Eindhoven staat men wel open voor een verhuurperiode van zes maanden, maar technisch manager John de Jong voelt naar verluidt niets voor de genoemde optie.


AZ beschikt over een aantal spelers die steeds populairder worden op de transfermarkt, zoals bijvoorbeeld Myron Boadu en Calvin Stengs, maar ook Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. Zij worden te pas en te onpas in verband gebracht met allerlei clubs, waaronder bijvoorbeeld Ajax. Als je alle transfergeruchten leest, lijkt het erop dat men in Alkmaar binnenkort te maken zal krijgen met een heuse leegloop. Wat denkt algemeen directeur Robert Eenhoorn daarover? In gesprek met Voetbal International vertelt hij: “Het is logisch dat de prestaties van AZ opvallen. Maar dat wil niet zeggen dat al onze topspelers op korte termijn gaan vertrekken. Natuurlijk hebben ze ambities. Maar die hebben wij als club óók. We zijn allang aan het nadenken hoe de situatie in de toekomst eruit zou kunnen zien en hoe we daarmee willen omgaan. Iedereen voorspelt dat onze meest opvallende spelers snel weg zullen zijn. Maar de soep wordt nooit zo heet gegeten als-ie wordt opgediend. We gaan het zien.”

Buitenland:

Twee jaar geleden legde Liverpool 84,5 miljoen euro op tafel voor Virgil van Dijk en in de wintertransferperiode gaan de Reds vermoedelijk iets soortgelijks doen. Oefenmeester Jürgen Klopp wil namelijk een superduo creëren en aast op Diego Carlos van Sevilla. Voetbal International schrijft: “Liverpool maakt volgens El Desmarque serieus werk van de komst van Diego Carlos. De 26-jarige verdediger heeft in zijn eerste maanden bij Sevilla veel indruk gemaakt en moet de vaste partner van Virgil van Dijk worden bij de Engelse grootmacht. Manager Jürgen Klopp wil een nieuwe centrale verdediger omdat Dejan Lovren, Joe Gomez en Joel Matip bijzonder blessuregevoelig zijn.” Het blad vervolgt: “Sevilla telde afgelopen zomer 15 miljoen euro neer om Carlos weg te halen bij FC Nantes. Het bleek een schot in de roos. Inmiddels zou de Spaanse topclub alleen aan een transfer mee willen werken wanneer de contractueel vastgestelde transfersom van 75 miljoen euro op tafel komt.”


Martin Ödegaard doet het momenteel geweldig bij Real Sociedad en zijn verrichtingen worden met argusogen in de gaten gehouden door zijn broodheer Real Madrid. Dat heeft namelijk een belangrijke beslissing te nemen in de tweede seizoenshelft. De Noorse aanvallende middenvelder wordt momenteel uitgeleend aan Sociedad en aanvankelijk werd er een huurperiode van twee jaar afgesproken. Het dagblad Sport weet echter dat De Koninklijke het recht heeft om zijn speler eerder terug te halen naar het Estadio Santiago Bernabéu. zonder dat het daarvoor hoeft te betalen… Het balletje zou nu bij oefenmeester Zinédine Zidane liggen, die moet beslissen of hij volgend seizoen de beschikking wil hebben over Ödegaard. Alles hangt af van zijn prestaties na de winterstop: de Madrilenen willen zien dat hij zijn hoge niveau over een langere periode gezien vast kan houden.

Moet Ajax de portemonnee trekken voor Vertonghen?

  • Jazeker
  • Nee
802+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie