‘Transferbeleid Ajax op de schop’

Foto: ‘Transferbeleid Ajax op de schop’

Alex Kroes heeft maandagavond in een uitgebreid interview aangegeven dat het transferbeleid er komende zomer anders uitgaat zien bij Ajax. De nieuwe algemeen directeur wil niet dat er zomaar spelers worden gehaald zonder enig overleg. Daarmee doelde Kroes op de situatie van afgelopen zomer, waar voormalig technisch directeur Sven Mislintat zonder enige samenspraak voor vele miljoenen spelers aantrok.

Kroes doet boekje open over aankomend transferbeleid Ajax

Kroes is sinds afgelopen vrijdag officieel in dienst bij Ajax en gaf maandag bij Ziggo voor het eerst een inkijkje in zijn plannen. De beleidsbepaler wilde niet direct te hoog van de toren blazen en stelde onder meer dat een landstitel volgend seizoen niet realistisch lijkt. Kroes is van plan om eerst de rust terug te brengen bij de club en ervoor te zorgen dat er een duidelijke structuur komt binnen de club. “Iedereen moet weten wat er van hem en haar verwacht moeten. Ajax moet weer Ajax worden. De realiteit is dat we heel wat stappen moeten zetten”, vertelde Kroes in het interview bij Ziggo.

Volgens Kroes is het belangrijk om daarvoor de juiste trainer aan te stellen en de selectie in balans te brengen. “We zullen moeten zorgen voor een betere balans in de selectie. Wie daarin wel of niet moeten blijven, dat moeten we gaan bepalen. Dat zullen we de komende periode met elkaar bespreken. Hoe ziet die selectie eruit, hoe kan Ajax weer kampioen worden? Dat is een ingewikkeld en mooi traject.”

Tot gezamenlijke beslissingen komen bij Ajax

De voetbalbestuurder is van mening dat niemand op eigen houtje een beslissing kan nemen. “Een club als Ajax kan het zich niet veroorloven om een speler van vijftien miljoen te halen, waar de trainer niet honderd procent achter staat. Dat is niet Ajax. Ajax is iets anders.” Daarmee doelde Kroes min of meer om de samenwerking tussen Maurice Steijn en Mislintat, dat afgelopen zomer een ware miskleun bleek.

Kroes maakte dan ook duidelijk dat het niet voor gaat komen dat een speler wordt aangetrokken waar de trainer het niet mee eens is. “Een hoofdtrainer en een technische staf moeten met elkaar komen tot een compositie, waar iedereen achter staat. Als bij een bepaalde speler twijfels zijn, dan gaan we het niet doen. Dan heb ik op dat vlak de eindstem. Bij voorkeur zijn we er met het zijn allen over eens, we moeten het echt met elkaar doen.” Datzelfde geldt ook voor het aanstellen van de nieuwe trainer. “Wij moeten heel goed nadenken over hoe de staf er voor volgend jaar uitziet. Marijn (Beuker, red.) heeft een opzet gemaakt hoe de rolverdeling in de ideale wereld moet zijn bij Ajax. Die leggen we ter sparring ook nog bij Louis (van Gaal, red.) en Danny (Blind, red.). Daarna gaan we nadenken over de meest perfecte invulling.”

Gaat Kroes succes terugbrengen bij Ajax?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie