Totaal ongeschikt voor Ajax | Afl. 26 podcast Twee Viertje

Foto: Totaal ongeschikt voor Ajax | Afl. 26 podcast Twee Viertje

Owen Wijndal claimde onlangs dat hij samen met Steven Bergwijn bij Ajax misschien wel de beste linkerkant van heel Europa vormt. In Amsterdam behandelt men alles met de nodige bravoure, maar Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat de linksback de plank dit keer wel fináál misslaat. Hij is totaal niet onder de indruk van de vleugelverdediger.

De Mos steekt van wal over Wijndal: “Dat is een overroepen jongetje, dat was bij AZ al zo. Die jongen kan totaal niet verdedigen, heeft geen gevoel voor de binnenkant. Die jongen kan niet koppen, die jongen heeft een speler voor zich nodig die hem in stelling kan brengen, omdat hij dat zelf niet kan. Nou, dat was bij AZ Jesper Karlsson, die hem groot heeft gemaakt. Als je daar niet doorheen kunt kijken, ben je zelf zo blind dat je zo’n jongen nog gaat selecteren voor het Nederlands elftal ook. Als je dan ook nog concludeert dat hij het met zijn benen niet kan en dat het in zijn bovenkamer niet goed is, dan weet je dat je ongeschikt bent voor Ajax.”

De drie B’s

“Laten we de drie B’s opnoemen, dan mag jij zelf invullen wie dat zijn”, doelt de oud-trainer op Steven Bergwijn, Calvin Bassey en Brian Brobbey. “Dat heeft bij elkaar honderd miljoen gekost. En ze leveren niks. Weet je hoeveel honderd miljoen is? Daarmee kan RKC vijftien jaar vooruit. En die hebben wel die mentaliteit. Zij hebben niet die mentaliteit, dus dat geeft aan dat zowel Hamstra als onze vriend Klaas-Jan Huntelaar gefaald heeft in het aan- en verkoopbeleid.”

De Mos is totaal niet onder de indruk van de technische leiding in de Johan Cruijff ArenA. Hij noemt H2 ‘ongeschikt voor deze positie’. “Ajax is direct leveren, Ajax moet het beste spelersmateriaal kunnen halen op basis van het DNA. Op basis van de prestaties die Ajax geleverd heeft. Op basis van de naam van Ajax. Maar vooral ook op basis van het financiële vermogen dat ze hebben. En daar is mee gespot, op basis van: geef maar uit, ik heb er toch geen verstand van, laat die makelaar die en die speler maar aanreiken. Ze hebben geen enkel niveau van spelers beoordelen. Dat is een hele grote strop voor Ajax, maar vooral ook voor de twee spelers die aan een dood paard moeten trekken. Zoals Schreuder en Heitinga.”

Wordt Ajax nog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Ongeschikt voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:12
1+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
29+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
53+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
90+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
17+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
36+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
157+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1489+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
45+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
176+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
244+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
33+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
117+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
126+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
56+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
208+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4069+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
246+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
355+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie