‘Toptransfer voor Vandaag Inside-gast’

Foto: ‘Toptransfer voor Vandaag Inside-gast’

Merel Ek is een graag geziene gast in de talkshow Vandaag Inside. De politiek verslaggever is vaak een van de bargasten in het praatprogramma, maar als het media expert Victor Vlam komt daar gauw verandering in. Vlam pleit namelijk voor een promotie voor Ek.

Promotie voor Merel Ek in talkshow Vandaag Inside?

Na Hélène Hendriks kan gesteld worden dat Ek de belangrijkste vrouwelijke gast is in Vandaag Inside. Inhoudelijk heeft Ek veelal het nodige toe te voegen en ook kijkers mogen graag naar de politiek verslaggeefster kijken en luisteren. In de podcast De Communicado’s vertelt Vandaag Inside-deskundige Vlam dat, dat ertoe leidt dat Ek ook veelvuldig aan het woord komt.

Hoewel Ek altijd bargast is en niet aan tafel zit, krijgt ze volgens Vlam desondanks veelvuldig het woord. De journalist vertelt met behulp van AI een uitzending te hebben geanalyseerd. “Merel is constant aan het woord. Zij spreekt 17 procent van de tijd en spreekt daarmee meer dan René van der Gijp en Valentijn Driessen. Die hebben beiden minder gesproken.”

“Ze is echt heel veel aan het woord”, vervolgt Vlam. “Eist zij dan zo vaak het woord op? Nee, ze krijgt gewoon echt heel vaak de bal toegespeeld door Wilfred en dat maakt die uitzending ook gewoon echt daadwerkelijk beter. Maar het is echt ongelofelijk hoeveel zij daar aan het woord is.”

Transfer voor Merel Ek naar Vandaag Inside-tafel

Volgens Vlam zou het niet gek zijn als Ek een transfer maakt, van de barkruk naar de tafel. “Wat betekent dit voor haar positie bij het programma? Ja, ik denk als iemand er zoveel aan het woord is, zet die persoon dan ook gewoon aan tafel. Geef haar die promotie tot tafelgast. Dat verdient ze gewoon.” Vlam is ook van mening dat Ek daarvoor een goede beloning moet krijgen. “Ze zei laatst dat ze nog maar het salaris heeft van een politiek verslaggever en dat dat niet verschrikkelijk veel is. Ja, ik kan me eerlijk gezegd niet aan de indruk onttrekken dat ze gewoon belangrijk is voor dat programma.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Moet Merel Ek een plaats aan tafel krijgen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, lekker aan de bar houden
902+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie