Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”

Foto: Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”

Ajax zag in de zomer van 2023 Lasse Abildgaard de overstap naar Amsterdam maken. Het toptalent kon ook naar Manchester United, maar koos voor het plan dat Ajax hem voorschotelde.

Abildgaard dolblij met Ajax

In gesprek met het Deense Tipsbladet gaat Abildgaard uitgebreid in op het avontuur dat hij is aangegaan. Hoewel de jonge voetballer beseft dat hij een groot talent is binnen Europa, had hij nooit gedacht dat hij in de clubkleuren van Ajax zou uitkomen. Het is dan ook een droom die uitkomt.

“Het is natuurlijk geweldig om naar zo’n club te mogen overstappen en goed genoeg te zijn om zo’n grote club in je te laten geloven”, zo vertelt Abildgaard tegen het medium. “Elke dag kom je binnen en dan staan er dure auto’s, zie je het Ajax-logo, staan er bewakers buiten en zijn er veel trainingen gepland.”

Manchester United was ook een kandidaat

Het had echter weinig gescheeld, of het talent had in Manchester gevoetbald. De Engelse grootmacht was namelijk eveneens in hem geïnteresseerd en zag een overstap wel zitten. Abildgaard koos echter anders. “Uiteindelijk kwamen we tot de beslissing dat dit het beste voor mij was.”

Voormalig Ajacieden Kasper Dolberg en Eskild Dall hadden een belangrijke rol in dat besluit. De families van beide oud-spelers van Ajax werden geraadpleegd en gaven hem het advies om naar Ajax te gaan. “Zo konden we het van beide kanten zien, want Dolberg vloog door de jeugdopleiding heen, terwijl Dall er iets meer moeite had.”

Geeft Ajax jeugdspelers voldoende kansen in de hoofdmacht?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
3643+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie